Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
В громаді  на Волині реалізується проєкт від ЮНІСЕФ

Робота триває.

Фото ілюстративне / facebook.com.

В громаді на Волині реалізується проєкт від ЮНІСЕФ

Нововолинська громада потрапила до числа переможців конкурсу серед 600 ТГ України, де буде впроваджено проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Сімейний патронат – це оплачувана комплексна послуга, завдяки якій діти перебувають вдома у професійних вихователів. Таке влаштування тимчасове — поки біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином хлопчик чи дівчинка залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи дитячого садочка, зберігає контакти з родичами. Сімейний патронат має на меті забезпечити право дитини на зростання у сімейному середовищі, стати альтернативою інтернатним закладам.

Про це інформує Нововолинська міська рада.

Ініціатива реалізується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Мінсоцполітики, міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині», місцевими центрами соціальних служб та іншими партнерами за фінансової підтримки Європейського Союзу. В нашій громаді організовує впровадження сімейного патронату Нововолинський міський центр соціальних служб.

Сьогодні, 26 квітня, відбулася інформаційна зустріч у рамках цієї ініціативи. У нараді взяла участь заступниця міського голови Ніна Шумська, координаторка проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» у Волинській області Наталія Скубій, представники органів соціального захисту, охорони здоров’я, релігійних і благодійних організацій.

З вітальним словом у режимі онлайн долучився міський голова Борис Карпус. Напередодні він підписав Угоду про співпрацю між Нововолинською громадою та міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині». Від імені очільника громади його заступниця Ніна Шумська провела обмін Угодами з координаторкою проєкту на Волині.

Під час заходу учасники мали змогу дізнатися більше про сам проєкт, подискутувати та отримати відповіді на питання, а також поспілкуватися з першою патронатною вихователькою на Волині, яка була присутня на зустрічі.

Робота триває. За словами організаторів, громади-учасниці матимуть матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку. Експерти проєкту проводитимуть навчання, аби підвищити професійну компетентність спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд. Також громадам допоможуть організувати заходи з популяризації патронату.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Очільник громади на Волині привітав сина полеглого Героя.

Реклама Google

Telegram Channel