Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Воїн-«азовець» Петро Скрипка йде пішки з Івано-Франківська до Харкова через Волинь

Тепер Петро Скрипка мріє придбати для своїх побратимів більше, ніж 100 FPV-дронів.

Фото з соцмереж ветерана Петра СКРИПКИ.

Воїн-«азовець» Петро Скрипка йде пішки з Івано-Франківська до Харкова через Волинь

Мужній захисник, якого не скорила важка недуга, наближається до Луцька

Колишній «Азовець» Петро Скрипка, який від початку повномасштабного вторгнення ворога на наші рідні землі, провів рік служби у війську, але був комісований з армії за станом здоров’я, оскільки має хронічне захворювання: розсіяний склероз.

Не зважаючи на хворобу, після реабілітації у госпіталі, вирішив не стояти осторонь потреб країни, а доєднатись до волонтерського руху України і допомагати ЗСУ.

Надихнувшись пішим марафоном Марка Куцевалова, Петро вирішив і себе випробувати у такому засобі збору донатів для допомоги військовим. Таким чином розпочався Піший марафон Петра Скрипки.

Перший етап марафону був у літку минулого року: з Києва – до Нюрнберга.

Другий, уже цієї зими, з Києва – до Івано-Франківська.

А саме зараз Петро йде свій третій, великий піший марафон Україною: Івано-Франківськ – Харків – Івано-Франківськ (через Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Київ, Полтаву, Харків, Дніпро та інші міста).

Читайте у нас:  З Києва до Львова – пішки, щоб допомогти бити путіна (Відео).

Досягненням минулих «Марафонів Добра» є придбання біонічних протезів та допомога у реабілітації для військовослужбовців, які втратили кінцівки. Придбання великого тягача з причіпом для 3-ї ОШБ.

Цього разу вже вдалось зібрати на РЕБ станцію (окопний купол) для 106-ї бригади. Наразі відкрито збір на більше, ніж 100 FPV-дронів для десятків підрозділів.

Саме зараз Петро на шляху свого пішого «Марафону Добра» наближається до міста Луцьк, де планує різноманітні зустрічі зі студентами, волонтерами, військовими та громадою міста.

Петру як нікому, своєю простотою та щирістю вдається об’єднувати людей, пробуджувати громадську свідомість, та мотивувати українців не здаватись і не втомлюватись, підтримувати наших захисників та захисниць.

Разом до перемоги!

Команда волонтерів ГО «МАРАФОН ДОБРА ПЕТРА СКРИПКИ».

Читайте також: На Волині військовий без обох ніг організував ремонт вулиці у своєму селищі.

Реклама Google

Telegram Channel