Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
 З Києва до Львова – пішки, щоб допомогти бити путіна (Відео)

«Україну пройшов. Підніму наш прапор і на березі океану в Португалії!»

Фотоколаж із сайту vechirniy.kyiv.ua.

 З Києва до Львова – пішки, щоб допомогти бити путіна (Відео)

Ветеран війни Петро Скрипка без жодного транспортного засобу подолав 540 км та зібрав 720 тисяч гривень військовим, які потребують лікування

Маршрут із Києва до Львова пролягав через Житомир та Рівне, де чоловік брав перерву по два дні. До подорожі майже не готувався: взяв намет, спальник, туристичний посуд.

Петро зізнався, що найважчими були перші кілька днів, коли звикав до навантаження на ноги, до тягаря спорядження й мінливості погоди. Але завдяки сильній підтримці українців майже за місяць зміг пройти 540 кілометрів.

– Ця сміливість є у кожної людини. Ми дуже часто знаходимо різні фактори, щоб переконати себе в тому, що щось не вийде. Як тільки ми долаємо всі страхи, то яка б не була ситуація, яка б не була ціль, людина зможе її досягти. Просто потрібно вірити в себе – й тоді люди повірять у тебе. Я так і вчинив, – каже військовий. 

Як тільки ми долаємо всі страхи, то яка б не була ситуація, яка б не була ціль, людина зможе її досягти.

Добровольцю вдалося зібрати понад 720 тисяч гривень. Люди зупинялися по дорозі, перераховували гроші під час ефірів, які Скрипка проводив у TikTok під час ходи. У Львові також влаштували розіграш м’яких іграшок і прапора з підписами військових, під час якого люди жертвували чималі кошти.

Петро розповідає, що сума в 720 тисяч гривень для нього була неочікуваною, адже він не ставив за мету конкретної цифри. На початку шляху казав побратимам, що 100 000 грн уже будуть маленькою перемогою.

Відомо, що гроші перерахують до фонду «Янголи Азова».

Через кілька днів Скрипка планує розпочати другий етап свого марафону, маршрут якого пролягатиме зі Львова до польського міста Болеславець. Планує іти ще далі й втілити свою мрію: підняти прапор України на березі океану в Португалії, вигукнувши «Слава Україні!».

І вона неодмінно здійсниться! 

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Читайте також: «Зупинилося серце полковника ДСНС, який отримав важкі поранення під час повторного обстрілу Покровська».

Реклама Google

Telegram Channel