Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
«Слабенка недолюблювали за принциповість. А він віддав Україні все, що мав»

Таких принципових депутатів на Волині і від Волині, як Сергій Слабенко, завжди було дуже мало...

Фотоколаж із сайту 24tv.com.ua.

«Слабенка недолюблювали за принциповість. А він віддав Україні все, що мав»

4 серпня під час бою на Запорізькому напрямку загинув народний депутат Верховної Ради України ІV скликання, депутат Волинської обласної ради V, VI i VII скликань 57-літній Сергій Слабенко (на фото). У нього залишилися дружина із сином і донькою 

«Сергій Іванович Слабенко – чи не єдиний із депутатів обласної ради, якого не соромно було слухати на її сесіях і комісіях. Завжди досконало знав предмет дискусії, мудро відстоював свою точку зору. Тому і не любили його керівники ради, боялися. Знаю це зі справ, де відповідачем була обласна рада, з протоколів сесій і засідань комісій, де він брав участь. Так само і в судах, де Сергій Іванович був адвокатом, – його недолюблювали за принциповість і активність у допомозі людям. 

Я був у складі комісії, яка приймала в адвокати Сергія Івановича, і дуже радів такому сильному поповненню Волинської адвокатури. 

В області слід оголосити Дні жалоби, а в Луцьку його іменем потрібно назвати одну з вулиць. 

Щиро співчуваю рідним і близьким Сергія Івановича. Дуже сумна звістка із фронту. Воістину ця клята війна забирає найкращих.

Честь і Слава Герою. Честь і Слава Вам, Сергію Івановичу!» – зазначив у коментарі «Волині» заслужений юрист України, засновник адвокатської компанії «Конфідент» Сергій Сафулько.

«Пам’ятаю його особливо як депутата обласної ради. Фішкою цього чоловіка був його неймовірний професійний гумор. Щоразу на сесії він сварив депутатів за їхні постійні порушення регламенту. Дехто насміхався, дехто щиро всміхався на ці його виступи. Зрештою, він віддав Україні все, що мав», – написав на своїй сторінці у фейсбуці депутат Волинської облради Іван Мирка.

У Луцьку іменем Сергія Слабенка потрібно назвати одну з вулиць.

«Завжди пам’ятатиму як порядного та принципового товариша й щирого наставника», – висловив співчуття побратим ексдепутата Андрій Козюра, який зараз теж звільняє Україну від російських окупантів.

«У моєму особистому рейтингу – це один із  справжніх депутатів. А їх не так багато. Той, хто мав позицію. І знав, як грамотно її відстоювати. Був незручним для майже всіх моїх колишніх шефів, але не для мене, – написала на своїй сторінці у Facebook експресаташе Волинської обласної ради Оксана Лукашук. – Щиро дякую за поради, консультації, співпрацю і розуміння. Мені не вистачатиме цих розумних бесід про історію, політику, просто життя...

Вічна пам’ять вам, Сергію Івановичу... Нехай Господь упокоїть у Царстві Небеснім... Щирі співчуття родині та усім, хто знав і поважав».

Наша довідка:

Сергій Слабенко народився 28 серпня 1965 року в Луцьку. У червні 1982 року закінчив ЗОШ № 5, у липні 1983-го – Луцьке ТУ № 1. З серпня 1984 року по липень 1988 року навчався у Курганському вищому військово-політичному авіаційному училищі.

З вересня 1992-го по липень 1993 року – Міжнародний інститут ринкових відносин та підприємництва міста Києва. З листопада 1999 по липень 2002 року – МАУП (місто Київ). Спеціальність – правознавство, кваліфікація – юрист.

Травень 2002-го – травень 2006 року – народний депутат України, голова підкомітету з питань діяльності судів, судочинства та судово-правової реформи Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Верховна

Рада України 4-го скликання.

З травня 2006 року – депутат Волинської обласної ради 5-го скликання. У жовтні 2010 року обраний депутатом Волинської обласної ради за списком партії «Наша Україна». 

З 2015-го по 2020 рік – депутат Волинської облради від ВО «Батьківщина». 

З початку повномасштабного вторгнення був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу. 

Загинув 4 серпня у боях на Запоріжжі.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Василь КІТ.

Telegram Channel