Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Секретар РНБО Олексій Данілов про Пастку самознищення путіна

«путін веде себе як загнаний щур».

Колаж із сайту glavred.info.

Секретар РНБО Олексій Данілов про Пастку самознищення путіна

Ухвалюючи злочинне рішення про так зване включення до складу тимчасово існуючої росії суверенних територій України, путін загнав себе в пастку самознищення, заблокувавши будь-які можливості закінчення війни

З одного боку, непохитна умова України щодо досягнення миру полягає в безумовному і повному відновленні територіальної цілісності держави, виведення російських військ і припинення бойових дій (пункт 5 і 6 «Української формули миру» Президента Володимира Зеленського).

З іншого боку, для виконання умов України кремлю необхідно внести зміни до т. зв. конституції рф, вивести з її складу українські території, тобто визнати повну незаконність ухвалених рішень, що в свою чергу означатиме автоматичне притягнення до відповідальності путіна та всіх причетних за цілою низкою кримінальних статей рф.

Ці статті передбачають покарання путіна і його камарильї за антиконституційні рішення про анексію, незаконне включення територій, розв'язання неспровокованої війни, а за ними підуть воєнні злочини, ґрати, знайомство з камерою сізо ім. Навального, «русский бунт − бессмысленный и беспощадный»...

Україна з кожним днем усе потужніше доносить світові інформацію щодо справедливості нашого опору і безальтернативності наших суверенних вимог. До клубу солідарності з Україною приєднується все більше країн «Глобального Півдня» – нового потужного світового політичного гравця.

путін, який загнав себе в ситуацію неможливості відступити від зайнятої прокрустівської позиції, все більше дратує навіть своїх умовних союзників і все більше розходиться з очікуваннями столиць від Ер-Ріяду до Сантьяго, від Лусаки до Каїру.

кремль своїми руками створив ситуації безальтернативної необхідності знищення режиму путіна (або його заміщення) і пошуку кандидатур, із якими можна вести предметний діалог. 

Олексій ДАНІЛОВ, секретар Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також: «Петро Порошенко: «Статус учасника бойових дій воїни мають отримувати автоматично».

Реклама Google

Telegram Channel