Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Триває велике полювання: Порошенко показав, як «едельвейси» FPV-дронами нищать русню

Переможемо.

Фото Європейська солідарність.

Триває велике полювання: Порошенко показав, як «едельвейси» FPV-дронами нищать русню

Петро Порошенко у соцмережах поширив відео, зняте військовими 10-ї ОГШБр «Едельвейс». Ролик фіксує результативні повітряні атаки FPV-дронів на позиції російських окупантів

«Триває наше велике полювання на окупантів, їхню техніку та зброю. Наші друзі-«едельвейси» надіслали відео, як знищують ворожу техніку з FPV-дронів, які ми нещодавно передали їхній бригаді. Російські гранатомети, кулемети, автомобілі, міномети, васильки — весь цей брухт більше не загрожуватиме українським цивільним та військовим. Хлопці продовжують очищати нашу землю від орди, а ми продовжимо їм допомагати. Чекайте нову партію дронів, друзі!», – пише п’ятий Президент.

Як відомо, нещодавно Степан Барна, який воює у 10-й бригаді, оголосив збір ста FPV-дронів на помсту ворогам у пам’ять про свого брата Олега. Петро Порошенко подвоїв цю кількість і особисто привіз дрони-камікадзе у «десятку» під час поїздки на східний фронт.    

Степан Барна.
Степан Барна.

 Народний депутат 8-го скликання Олег Барна рік тому загинув у бою на Донеччині під час штурмових дій поблизу села Павлівка.  «Ми хочемо відплатити окупантам за те горе, якого вони завдали українському народу та нашій команді зокрема, нагадати про ціну, яку ми платимо. Хочемо помсти. Для цього привезли FPV-дрони. І не куди-небудь, а в підрозділ, де служить його брат Степан. Щоб брат зміг помститися за брата», – пояснив п’ятий Президент.

Олег Барна був активним громадсько-політичним діячем, починаючи від студентського голодування у 1990 році під назвою «Революція на граніті» до Революції Гідності, де отримав поранення під час обстрілів 18 лютого 2014 року. У липні 2014-го пішов добровольцем у зону АТО. Після початку повномасштабного вторгнення у 2022-му році знову пішов на фронт. Спершу служив у складі 44-ої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, потім – у 68-ій окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша. Виконував бойові завдання на донецькому напрямку оборони.

У серпні 2023 року разом з бійцями своєї штурмової групи Олег Барна був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. «Заслужену нагороду отримав і його командир Валерій Дорохов, разом з яким вони загинули під час штурму на Донеччині. Удостоєні й воїни 68 бригади, які з ними були в штурмовій групі», – повідомив Петро Порошенко у соцмережах.

 

 У жовтні 2023 року співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко повідомила, що дружина загиблого на фронті Олега Барни отримала ухвалу суду у позові про захист честі проти журналіста телеканалу «1+1». Як наголосила депутатка, рішення суду ухвалене ще у квітні, однак телеканал не виконав його і не оприлюднив спростування брехливої інформації, яку поширював свого часу проти Олега Барни. «Олег Барна виграв суд. Посмертно. Проти брехливих журналістів Плюсів, які його цькували. Дружина Олега пані Ольга згадує, що в останньому sms чоловік просив родину продовжувати суди, щоб захисти його чесне ім’я», – написала Ірина Геращенко на своєму телеграм-каналі.

 

 Олег Барна.

Олег Барна.

 

Реклама Google

Telegram Channel