Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Відомий український письменник, якого викрадали бойовики  «днр», дістав важку контузію на фронті

Виздоровлюй, козаче!

Фото із соцмережі X Станіслава АСЄЄВА.

Відомий український письменник, якого викрадали бойовики «днр», дістав важку контузію на фронті

«Я живий, хоча за всіма законами фізики та ймовірності мав би померти»

Журналіст і письменник, лавреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Станіслав Асєєв дістав контузію на фронті й потрапив до шпиталю

Про це він повідомив у соцмережі X.

«Я живий, хоча за всіма законами фізики та ймовірності мав би померти. Позиції, на жаль, втрачені. Зараз я в лікарні з контузією», – написав Асєєв.

«Незабаром я знову звернуся до вас по допомогу, оскільки в матеріальному плані наш підрозділ багато втратив», – додав він.

Журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook уточнив, що Асєєв «воює на найгарячішому напрямку під селом Очеретине».

«Днями ми видали новий роман Стаса – «Мельхіоровий слон». Насправді він був написаний ще у 2013 році, але досі не видавався. Стас планував презентувати його в Києві 28 квітня, але не зміг через загострення на фронті», – зазначив Казанський.

Наша довідка: 

Станіслав Асєєв – журналіст і письменник родом із Донецька, член українського ПЕН. Був викрадений бойовиками «днр» 11 травня 2017 року й перебував у полоні до 29 грудня 2019 року. Лавреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2021 року за книгу «В ізоляції». У червні минулого року потрапив до довгого списку премії Angelus-2023.

Читайте також: У чистий четвер Волинь вмивається у сльозах: на фронті загинули 4 наших земляків.

Реклама Google

Telegram Channel