Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
П'ятикласниця з Волині здобула перше місце на Міжнародному конкурсі з української мови

Переможці конкурсу стали стипендіатами Президента України.  

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

П'ятикласниця з Волині здобула перше місце на Міжнародному конкурсі з української мови

Цьогоріч серед 14 найкращих знавців рідної мови – лучанка Марта Ревко

Щорічно 9 листопада стартує Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Його проводять у чотири етапи, а переможцям призначають щомісячні стипендії Президента України.

Про це інформують у Волинській ОВА.

Марта Ревко – учениця 5-го класу Комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей № 22 Луцької міської ради» Волинської області. Її учителька – Тетяна Миколаївна Парадовська – за останні кілька років підготувала чотирьох стипендіатів Президента України за результатами міжнародних конкурсів з української мови. 

Днями Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про призначення стипендій Президента України переможцям XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 

Відповідний наказ № 592 від 29 квітня 2024 року оприлюднили на сайті МОН.

Серед стипендіатів Президента – учні закладів загальної середньої та професійної освіти, студенти й курсанти закладів вищої освіти. Загалом це 14 осіб, які з 1 вересня 2024 до 1 вересня 2025 року щомісяця отримуватимуть стипендію.

Степиндіаткою стала й юна здібна лучанка Марта Ревко.  

Загалом на виплати переможцям XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика виділили 398,8 тисячі гривень:

для учнів закладів загальної середньої освіти – 1 420 гривень на місяць;

для студентів закладів вищої освіти I-II рівня акредитації, що навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», – 2 870 гривень на місяць;

для студентів закладів вищої освіти III-IV рівня акредитації, наукових установ, що навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», – 3 800 гривень на місяць.

Довідково: 9 листопада 1999 року стартував перший Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Його мета – сприяти утвердженню статусу і престижу української мови, виховання поваги до культури й традицій українського народу. У конкурсі беруть участь як українці, так і особи інших національностей, які знають українську мову і послуговуються нею. Тож за останні роки кількість учасників інтелектуального змагання сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Юні волинські спортсменки мріють потрапити на Кубок Карітасу з футболу (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel