Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Незвичний спосіб підживлення та захисту рослин: просто полийте молоком

Ось і весь секрет.

Фотоколаж із сайту ukr.media.

Незвичний спосіб підживлення та захисту рослин: просто полийте молоком

Якщо ви категорично проти використання хімікатів на своїй ділянці, для ефективного підживлення та захисту від хвороб і шкідників рослини можна полити звичайним молоком

Різноманітні рослини виявляються дуже вдячними за молочну підгодівлю: коренеплоди, помідори, цибуля, огірки, плодові дерева, кімнатні квіти, особливо троянди і півонії.

Проте не варто застосовувати молоко для баклажанів і перців, наголошує ukr.media.

Проте не варто застосовувати молоко для баклажанів і перців.

Для кореневого підживлення городніх культур молоко рекомендується розводити з водою в пропорції 1:5 і заливати навколо рослин канавки. Щоб збільшити ефективності добрива можна додати трохи йоду (10 крапель на 10 літрів води з молоком).

Для поливу кімнатних рослин рекомендується розводити чайну ложку молока в літрі відстояної води. Перед поливом молочною сумішшю квіти слід полити чистою водою.

Молоко також можна успішно застосовувати для боротьби з хворобами і шкідниками рослин, такими як фітофтороз, борошниста роса, попелиці, листовійки. Для підготовки розчину необхідно розвести літр молока в 10 літрах води, додати 30 крапель йоду і 20 грамів господарського мила.

Такий незвичайний, але ефективний метод удобрення і захисту рослин дасть вам змогу радіти буйному цвітінню і рясному врожаю, не вдаючись до використання хімічних препаратів.

Читайте також: Чому ліки не можна тримати у ванні, на кухні та на підвіконні.

Реклама Google

Telegram Channel