Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
День пам'яті: у Луцьку віддали шану загиблим під час Другої світової війни (Фото)

Пам'ятаємо!

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

День пам'яті: у Луцьку віддали шану загиблим під час Другої світової війни (Фото)

8 травня 2024 року в Україні вперше відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Відповідне рішення було закріплене в Законі України «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», прийнятому Верховною Радою у 2023 році.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Закон встановлює, що єдиним Днем пам’яті та перемоги в Україні є 8 травня. Саме цього дня наша держава разом з іншими країнами Європи відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Символом 8 травня є червоний мак – міжнародний знак пам’яті про жертви збройних конфліктів.

Із нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Луцьку на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулися пам’ятні заходи – панахида за загиблими та покладання квітів до пам’ятного знаку «Поранений солдат». Щоб віддати шану загиблим під час Другої світової та всім тим, хто, поліг, захищаючи Україну під час російського вторгнення, на меморіальному комплексі зібралася активна громадськість.

У пам’ятних заходах та покладанні квітів також взяли участь Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, керівництво Волинської області, військовослужбовці Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто боровся із нацизмом, а також мирних цивільних людей, які постраждали від ведення бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників, жертв воєнних злочинів, жертв геноциду та злочинів проти людяності.

Після заупокійної молитви учасники заходу поклали квіти до пам’ятних місць на меморіальному комплексі «Вічна слава».

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцькому музейному дворику презентували виставку про нацистські концтабори.

Реклама Google

Telegram Channel