Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Як бачать світ молоді митці: у Луцьку триває виставка художніх робіт студенів

Виставка триватиме до 15 травня.

Фото: vnu.edu.ua.

Як бачать світ молоді митці: у Луцьку триває виставка художніх робіт студенів

Нещодавно у Галереї Мистецтв відкрили виставку «Творчі перспективи» картин студентів Факультету культури та мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Творчі роботи молодих художників представлені у різних техніках. Кожна вирізняється оригінальністю і наводить до роздумів.

Враження від виставки Анни Романчук опублікували на фейсбук-сторінці Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

«Цікаво подивитись на мистецтво очима молодих художників. Як вони бачать сьогоднішній світ. Який він? Загрозливий? Ворожий? Чи навпаки. Привітний? Радісний? Щасливий?

Їхні роботи вражають глибиною. Спонукають думати. Особливо торкаються душі портрети. На них зображені люди та їхні щирі емоції. Вони проглядаються, бо справжні. І такий сильний погляд ловиш на собі з картини, який проймає. Відчувається мить, яку проживає людина в той сокровенний момент, коли твориться полотно.

Серед робіт можна розгледіти краєвиди Старого міста, виконані у стилі кубізму. Гармонійно підібрані кольори, акценти на дашках будинків, деінде височіють хрести на знакових Луцьких храмах. Ніби занурюють у ту древню атмосферу Старого міста, яке має багатолітню історію й таємниці. З тамтешніх кав’ярень долинають запахи засмаженої кави, чутно спів церковного хору. Окремим відгомоном долинає мелодія церковних дзвонів, мов закликає прийти на Богослужіння у храм.

Опісля подорожі Старим містом погляд вловлює ще одну картину, яка називається - «Весна». На ній квіти, такі яскраві, соковиті, як саме життя.

Відвівши очі, помічається інша робота. На ній чоловік і жінка. Їхні обличчя дивляться у бік сонця. Кожен у своїй позиції. Вони дотикаються один до одного. Він ніби фундамент їхніх взаємин, а вона надає усьому сенсу, душі. Така тонка взаємодія чоловічого та жіночого світів. Разом з тим споглядання обох на Боже.

Згодом в поле зору потрапляє зображення, яке тверезить. То нагадування про нашу реальність, у якій зараз живемо, війну. Ця картина так і називається - «Війна». Перед нею хочеться завмерти, не дихати, холодить та мурашить шкіру.

Ці полотна значимі для студентів, бо є наступною сходинкою до розкриття їхнього подальшого творчого шляху, своєрідний підсумок навчання.

Філософську експозицію картин нашої талановитої молоді зможете подивитись та подумати над сенсом буття ще до 15 травня у Галереї Мистецтв. Не відкладайте зустріч, віч-на-віч, з прекрасним на потім!»

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку погасили нову марку, на якій відправили військовий флот росії на дно.

Реклама Google

Telegram Channel