Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Мобілізаційний ресурс серед ув'язнених в Україні становить понад 15 тис. осіб – Арахамія

Ув'язнені можуть іти воювати лише за згодою сторін.

Фото Гордон.

Мобілізаційний ресурс серед ув'язнених в Україні становить понад 15 тис. осіб – Арахамія

На війну проти російських окупантів в Україні можна мобілізувати 15 тис. і більше ув'язнених, якщо відповідний законопроєкт, який підтримала сьогодні Верховна Рада, підпише президент

Про це народний депутат із фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив 8 травня у Верховній Раді на пресконференції, яку транслював телеканал «Ми - Україна».

«15–20 тис. – це загальний ресурс ув'язнених, які можуть підпадати під ці критерії. Скільки з них підпишуть контракт, ми не знаємо, це за згодою сторін. Орієнтуємося, що це буде не менше, ніж кілька тисяч людей. Це створює можливості для сил оборони залучати людей, які відбувають покарання», – сказав Арахамія, птше Гордон.

За його словами, система передбачає, що рекрутери від військових спочатку «індивідуально вирішують», із ким хочуть підписати контракт, потім оформлюють документи з підписом командира військової частини, а потім ці документи передають до суду.

«Суд приймає рішення про умовно-дострокове звільнення від покарання, і вони етапуються (щоб не зникли по дорозі ніде) за допомогою Нацгвардії до безпосередньо вже військової частини й там проходять службу. [...] Будемо дивитися, як воно працюватиме», – пояснив Арахамія.

Нардеп висловив сподівання, що законопроєкт про мобілізацію засуджених глава держави підпише вже цього тижня.

За словами Арахамії, у Головному управлінні розвідки Міноборони України вже «мають якісь напрацювання».

Реклама Google

Telegram Channel