Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У громадах на Волині виявили самовільне розорювання земель вздовж водойм та річок

Вказані дії є порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Фото: Фейсбук.

У громадах на Волині виявили самовільне розорювання земель вздовж водойм та річок

Зафіксувала факти незаконного використання земельних ресурсів обласна Держекоінспекція

Останнім часом в області, набула актуальності проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Така діяльність несумлінних агровиробників зазвичай призводить до погіршення стану водойм та річок.

Вказані дії є порушенням вимог природоохоронного законодавства, а саме самовільним зайняттям земельних ділянок у прибережних захисних смугах.

Зокрема, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області за результатами проведених заходів контролю такі порушення виявили на території Турійської громади.

В результаті самовільного використання земель водного фонду завдано державі збитків в сумі 7 102 (сім тисяч сто дві) грн. 96 коп.

Також, на території Боголюбського старостинського округу зафіксовано факти розорення землі вздовж прибережної захисної смуги водного об’єкту на площі 2,18 га. Загальна сума шкоди, завданої довкіллю становить 13 549 грн.

Природоохоронці наголошують, що згідно з вимогами ст. 12 Земельного кодексу України, до повноважень міських, селищних, сільських рад належить розпорядження землями територіальних громад, здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності, додержанням земельного та екологічного законодавства.

З метою недопущення подібних правопорушень екологи звертаються до органів місцевого самоврядування вживати максимально всіх заходів впливу відповідно до наданих їм повноважень щодо виявлення фактів можливих порушень вимог законодавства в галузі охорони земель, приведення у відповідність природоохоронний режим земель водного фонду, попередження таких порушень шляхом проведення просвітницької роботи серед громадян та посилення контролю.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Розробка родовища піску на території «Старовижівського Буковелю» – незаконна.

Реклама Google

Telegram Channel