Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Луцьку з нагоди Дня Європи пролунало три гімни

Захід відбувся на символічному місці – під Любартовим замком, де у 1429 році європейські монархи уперше заговорили про об’єднання Європи.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку з нагоди Дня Європи пролунало три гімни

9 травня Україна разом із європейською спільнотою відзначає День Європи

Це своєрідне пошанування успішної моделі мирної співпраці між державами, яка ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини.

Про це інформує Волинська обласна рада.

На Волині одна з традицій відзначення цього свята – мистецьке дійство під назвою «Три гімни». Захід відбувся на символічному місці – під Любартовим замком, де у 1429 році європейські монархи уперше заговорили про об’єднання Європи задля зовнішньої безпеки та започаткували міжнародну дипломатію замість сепаратистських змов. Саме тут і розгорнули три знамена: Волині, України і Європейського союзу, а славетний Волинський академічний народних хор почергово виконав три гімни: пісню-візитівку області «Волинь моя», Державний Гімн України та «Оду до радості» – головний піснеспів ЄС.

До символічної мистецької акції разом з містянами, молоддю та громадськими активістами долучився і голова обласної ради Григорій Недопад.

«Цьогоріч Україна відзначає День Європи у статусі кандидата на членство в ЄС. Але багато століть тому сама історія зробила нашу державу і Волинь зокрема невід’ємною частиною економічного і культурного європейського простору. У нас спільні цінності і однакові прагнення, за які сьогодні українці віддають життя на фронтах. І цей внесок у мирне та благополучне майбуття об’єднаної Європи неможливо переоцінити», -

підсумував завершення акції очільник Волиньради.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У День Європи на майдані імені Вячеслава Чорновола у Нововолинську линула українська, французька, німецька, польська мови.

Реклама Google

Telegram Channel