Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
У центральному парку Луцька відбувся благодійний забіг

Учасниками забігу стали понад сотня охочих.

Фото: Фейсбук.

У центральному парку Луцька відбувся благодійний забіг

Доброчинний захід на користь ЗСУ і, одночасно, з метою популяризації національно-патріотичного виховання і здорового способу життя організували обласний та міський центри фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»

Спортивна подія була приурочена до 10-річчя цивільно-військовго співробітництва.

Про це інформують у Волинській обласній раді.

У 2014-му році, з початком бойових дій на сході держави, в Україні за стандартами НАТО було створено структуру цивільно-військового співробітництва. Від початку агресії росії ця співпраця стала зв’язковою ланкою між ЗСУ, цивільним населенням та місцевими органами влади. Мета ЦВС визначена як створення сприятливих умов у цивільному середовищі для досягнення військових цілей шляхом взаємодії з об’єктами цивільного середовища в районах виконання завдань об’єднаних сил оборони. Підрозділи цивільно-військового співробітництва також займаються допомогою (гуманітарною і психологічною) цивільному населенню на деокупованих територіях, пошуком та поверненням додому загиблих захисників, пошуком зниклих безвісти як військових, так і з числа цивільного населення.

Участь у благодійному легкоатлетичному забігу взяв голова Волиньради, очільник регіонального осередку НОК України Григорій Недопад, депутати обласної ради Віктор Галан-Влащк та Юрій Валецький, спортивна спільнота області, а також студентська та учнівська молодь.

«Тісна взаємодія цивільних і військових стала необхідністю задля створення моральних, матеріальних і тактичних переваг над противником. Ось уже десять років наші мужні захисники на фронтах виборюють незалежність, боронять нашу землю і дають нам можливість сьогодні проводити такого роду благодійні спортивні заходи. Ми ж своєю чергою маємо підтримати їх донатами, які будуть спрямовані на першочергові потреби військових. Висловлюю велику вдячність усім небайдужим, хто долучився до забігу», - наголосив Григорій Недопад.

Загалом учасниками забігу стали понад сотня охочих. Це, зокрема, студенти ВНУ ім. Лесі Українки, Волинського медінституту, Академії рекреаційних технологій і права, вихованці ДЮСШ та військового ліцею, представники регіонального Центру фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», а також слухачі університету третього віку.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Екотуризм На Волині: що пропонують лісівники для відпочинку у рекреаційних пунктах.

Реклама Google

Telegram Channel