
Обов'язково спробуйте!
Як на Волині виготовляють натуральний крем-мед із різними смаками
Таке унікальне виробництво зосереджене у філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України»
Цех, де в 2021 році встановили нове обладнання, працює вже майже 50 років.
Про це пише Поліський лісовий офіс.
За цей час тут виготовили тисячі тонн продукції.
Основа виробництва – березовий сік в асортименті, подрібнені ягоди з цукром.
Традиційні рецептури досі збереглися. Але ринок диктує необхідність оновлення асортименту та модернізації виробництва.
Крем-мед, який можна придбати у мережі відпочинкових комплексів «Лісовичок» в усій Україні, еко-реєстрації «Явір» або ж через інтернет-магазин, одразу припав до смаку споживачам.
На консервному цеху розробили технічні умови та власну рецептуру на унікальний еко-продукт.
Створюється крем-мед поетапно.
Спочатку рідкий мед необхідно привести до кремової консистенції. Натуральний солодкий продукт змішують із кристалізованим протягом 5-10 діб.
Апарат (кремувалка) запрограмований таким чином, що протягом 15 хвилин «кремує», а потім годину відпочиває.
Фактично на 8-10 добу можна одержати «крем».
Найцікавіший етап виробництва – додавання до крем-меду висушених або сублімовані ягід, горіхів, спецій.
Загалом га консервному цеху розроблено більше десяти видів: крем-мед із чорницею, журавлиною, брусницею, малиною, обліпихою, м´ятою, ожиною, чорною смородиною, лимоном з імбирем, лимоном з м´ятою, різними видами горіхів.
Головна вимога - усі додатки мають бути повністю висушені або сублімовані.
І традиційно найважливіше – продукт не просто дуже смачний, а й натуральний.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно! Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу Волинь ЗМІ
Читайте також: У громаді на Волині працюватиме добровільна пожежна команда.
