Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Чемпіонка світу має намір зробити Волинь одним із легкоатлетичних центрів країни

Очільниця федерації планує використовувати головну спортивну арену Волині – стадіон «Авангард» для проведення всеукраїнських та європейських легкоатлетичних першостей.

Фото: Фейсбук.

Чемпіонка світу має намір зробити Волинь одним із легкоатлетичних центрів країни

Голова обласної ради, очільник регіонального осередку НОКУ Григорій Недопад провів робочу зустріч із керівницею Федерації легкої атлетики України, народною депутаткою Ольгою Саладухою

До предметної розмови щодо перспектив розвитку легкої атлетики в області також долучились директор західного центру олімпійської підготовки з легкої атлетики Олег Вегнер та керівник обласного центру здоров'я населення «Спорт для всіх» Олександр Хриплюк.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради.

Ольга Саладуха – чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи в потрійному стрибку, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року, перша українка, яка здобула перемогу в загальному заліку Діамантової ліги, та багаторазова її переможниця. Так, очоливши минулоріч Федерацію легкої атлетики України, вона неабияк вболіває за розвиток цього виду спорту. Саме тому особисто вивчає першочергові потреби з поліпшення спортивної інфраструктури та перспективи розвитку легкої атлетики в регіонах.

«Майбутні олімпійці, чемпіони та призери виховуються саме на місцях, тому ми намагаємось налагодити предметну комунікацію і співпрацю з регіональними та локальними легкоатлетичними спільнотами, вивчаємо їхні потреби, допомагаємо в роботі, а також сприяємо відбору найталановитіших спортсменів. ФЛАУ робить все можливе для того, щоб залучати до спорту дітей і молодь. І легка атлетика як «королева спорту» повинна бути в авангарді цих процесів», – зауважила Ольга Саладуха.

Очільниця федерації також озвучила намір використовувати головну спортивну арену Волині – стадіон «Авангард» для проведення всеукраїнських та європейських легкоатлетичних першостей. Відтак, звернулась до голови обласної ради із проханням посприяти належній підготовці стадіону.

«Я неабияк зацікавлений у розвитку спорту, зокрема і легкої атлетики в нашій області, проведенню тут престижних загальноукраїнських та міжнародних чемпіонатів. На щастя цьому сприяє й безпекова складова тилового регіону. Оскільки стадіон «Авангард» перебуває у комунальній власності Луцької міської тергоромади, я ініціюватиму відповідні зустрічі та перемовини із міським головою, аби максимально посприяти у вирішенні цього питання, адже йдеться про відродження славних легкоатлетичних традицій Волині», – зауважив Григорій Недопад.

Сторони також обговорили можливість включення волинських суддів до складу делегацій на офіційні міжнародні змагання для набуття досвіду; вирішення питання щодо безперешкодного бронювання тренерів та провідних спортсменів для виїзду за кордон для участі у змаганнях міжнародного рівня; необхідність продовження практики присвоєння заслужених звань провідним спортсменам та працівникам фізичної культури і спорту, а також перспективи зведення на Волині сучасної спортивної бази для проведення навчально-тренувальних зборів національного рівня.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині визначилися новий лідер і новий аутсайдер.

Реклама Google

Telegram Channel