Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У великому районі на Волині радять не брати в лісі до рук ці принади

Уважно прочитайте цю інструкцію!

Інфографіка – Камінь-Каширське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

У великому районі на Волині радять не брати в лісі до рук ці принади

На Камінь-Каширщині з 22 по 29 травня проводитиметься пероральна вакцинація диких тварин, тому розкидатимуться брикети із запахом м’ясо-кісткового борошна

Важлива інформація для жителів Камінь-Каширського району.

«Увага! Фахівці здійснюватимуть пероральну вакцинацію проти сказу.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabiesvirus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги, смерть неминуча.

У зв’язку з тим, що дикі м’ясоїдні тварини (вовки, лисиці) становлять загрозу для життя і здоров’я населення, бо переносять небезпечний вірус, щороку проводять пероральну вакцинацію (розкладання їстівної вакцини проти сказу).

Інфографіка – Камінь-Каширське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.
Уважно прочитайте цю інструкцію! Інфографіка – Камінь-Каширське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

 До початку повномасштабного вторгнення ці заходи здійснювали шляхом розкидання принади з вакциною над лісовими масивами з літака. Наразі розкладання пероральної вакцини проводять на Волині вручну.

Принада має вигляд невеликих брикетів із запахом м’ясо-кісткового борошна. У разі виявлення подібних принад – не беріть їх руками і не переносьте з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти. 

Для цих заходів у Камінь-Каширському районі створено 27 робочих груп, до складу яких входять ветеринарні спеціалісти, майстри лісу, єгері та представники місцевого самоврядування. Всього 27 груп по 5 осіб у кожній.

Пероральна вакцинація проводитиметься з 22.05. по 29.05.2024.

Принада має вигляд невеликих брикетів із запахом м’ясо-кісткового борошна.

У разі виявлення подібних принад – не беріть їх руками і не переносьте з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти».

Камінь-Каширське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби у Волинській області.

Читайте також: Які статки оприлюднив у декларації секретар Луцької міської ради.

Реклама Google

Telegram Channel