Курси НБУ $ 40.65 € 43.48
У Луцьку хулігани постійно нищать вуличні ліхтарі

Заміна одного ліхтаря коштує 400-500 гривень.

Фото: t.me/mistomediaonline.

У Луцьку хулігани постійно нищать вуличні ліхтарі

Луцькі комунальники вирішили перестати використовувати LED-лампи через крадіжки деяких вуличних ліхтарів

А світильники-кулі часто нищать вандали. За словами комунальників, часто доводиться витрачати бюджетні кошти на ремонт вуличних ліхтарів не через їх несправність, а через вандалізм.

Про це пише Insider Media з посиланням на misto.media.

Регулярно мішенню хуліганів стають декоративні світильники-кулі, які постійно мусять замінювати. Тоді як звичайні ліхтарі потребують лише планового обслуговування. 

Торік на ремонт знищених вуличних світильників довелося витратити близько 200 тисяч гривень, розповів директор КП «Луцьксвітло» Валерій Мазін.

«Наприклад, минулої суботи довелось ремонтувати 5 світильників у формі куль, які стоять на майданчику біля входу в замок. Заміна одного ліхтаря коштує 400-500 гривень», — додав він.

Також, за його словами, такі ліхтарі регулярно розбивають біля міської ради та на проспекті Василя Мойсея біля Будинку панахиди.

Як можна вберегти вуличні світильники?

Є декілька варіантів. Перший — встановити спеціальні антивандальні  ліхтарі. Це спосіб дієвий, але дорогий. За словами Мазіна, антивандальний світильник коштує від 20 тис. грн і більше. Тобто, на заміну лише 10 світильників, треба витратити понад 200 тис. грн.

Другий спосіб — розмістити ліхтарі якомога вище, щоб до них хулігани фізично не могли дістатись. Таким чином, приміром, почепили ліхтарі на проспекті Волі — від ЦУМа до вулиці Шопена. Там жодного разу їх не розбили.

Але не всюди можна поставити вищі ліхтарі, переконує директор «Луцьксвітла». Наприклад, в парках, поміж дерев світло не буде правильно розсіюватись. Крім цього, заміна — це також немалі кошти. 

Кожен ліхтар підходить лише під «свою» опору, і ціни — різні. Наприклад, високо розмістили ліхтарі на проспекті Волі біля пішохідної доріжки. Ціна однієї опори для них коштувала близько 15 тис. грн, стільки ж вартував і один світильник, тобто лише один комплект вартував 30 тис. А є й дорожчі опори для ліхтарів, пояснив Мазін.

До слова, крім вандалізму, у Луцьку є ще й проблема з крадіжками: у деяких місцях невідомі викручували  LED-лампи, тому «Луцьксвітло» було вимушене повернутись до лампочок розжарювання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Через волинську митницю намагались приховано ввезти пряжу на 135 тисяч гривень (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel