Курси НБУ $ 40.65 € 43.48
Ветеран з Волині втілив мрію побратима, який втратив зір на фронті

Лучанин-ветеран Олексій Кушнєр став гідом-провідником цієї мандрівки.

Фото: фейсбук Олексія Кушнєра.

Ветеран з Волині втілив мрію побратима, який втратив зір на фронті

Тарас (Байда) був тяжко поранений на війні: втратив зір, частково слух, а тіло посічене уламками

Раніше він часто подорожував горами й мріяв знову там побувати. Тож побратими допомогли йому цю мрію здійснити. Лучанин-ветеран Олексій Кушнєр став гідом-провідником цієї мандрівки.

Про це пише Онлайн-журнал misto.media.

Сходження на вершину в Карпатах – гору Маківка, в місцях, де відбувалися битви за державність України, відбулось напередодні Дня Героїв, 18-20 травня. 

Участь у ньому взяли ветерани та військовослужбовці з різних регіонів України.

«Приблизно два місяці тому, в Стрию, за ініціативи місцевого Будинку воїна відбувся ветеранський форум, спрямований на взаємодію ветеранського середовища з місцевим бізнесом. Участь брав і військовослужбовець із Львівщини Тарас, якого побратими називають Байда. До війни він постійно підіймався на різні вершини, ходив в походи, обожнював проводити час на природі. Під час захисту України під час повномасштабної війни кілька разів був травмований, а крайні раз – дуже сильно, в результаті чого він втратив зір, частково слух, а тіло посічене уламками», — розповів Олексій Кушнєр.

Спілкуючись із побратимами, Байда поділився бажанням знову піднятись на вершину. Адже після травми він в горах не був.

Втілити цю мрію в реальність допомогли військовослужбовці та ветерани із Волині, Львівщини та Києва – вони вирішили всі разом піти в гори. Фінансово в цьому допоміг місцевий бізнес, міський голова Славська.

«Ми реалізували мрію нашого друга, надихнули його на нові сходження, зібрались з друзями, було дуже круто», — поділився враженнями про похід в гори Олексій Кушнєр.

До слова, Олексій – досвідчений провідник горами. Ще до повномасштабного вторгнення він був куратором і засновником волинської частини соціального проєкту «Горотерапія», який був покликаний допомогти адаптуватися до життя ветеранам АТО.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Переселенка з Маріуполя на Волині втілила свою мрію в життя.

Реклама Google

Telegram Channel