Курси НБУ $ 40.65 € 43.48
У селищі на Волині презентували книгу 80-літньої місцевої письменниці

У книзі щемливі душевні поезії, біографічні нариси, короткі замітки, роздуми про останні події.

Фото: Фейсбук.

У селищі на Волині презентували книгу 80-літньої місцевої письменниці

У приміщенні Старовижівського краєзнавчого музею відбулась зустріч з поетесою Оленою Чабан, з нагоди виходу чергової книги «На все, Господи, воля твоя»

Сильна духом літераторка зберігає у пам’яті всі життєві події, що відбувалися в Україні, і не залишається осторонь і наразі, підтримує наших захисників та їх родини поетичним словом й своїми скромними донатами.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Старовижівської селищної ради.

Щемливі душевні поезії, біографічні нариси, короткі замітки, роздуми про останні події старовижівська письменниця, громадсько-політична діячка Олена Чабан подарувала своїм читачам з нагоди свого 80-ліття, яке відзначила у жовтні 2023 року.

Попри своє слабке здоров’я Олена Чабан просить у своїх молитвах миру для свого народу і для всієї матінки України. Саме тому книга – спогад, книга – підсумок, книга радості і смутку починається із молитви «Зупини, мій Господи, війну», та завершується молитвою «Нехай любов над нами возсія».

Кожен, хто візьме в руки цю збірку, прочитавши сторінку за сторінкою зрозуміє, що це не просто книга − це симфонія долі авторки, де душевна щирість зачаровує серця. 

Поціновувачі творчості поетеси: Ольга Гаврилюк, Марія Семенюк, Євгенія Кудацька, Алла Пашкевичюс, Світлана Сашук, Марина Бесараб декламували її вірші. Приємним сюрпризом для винуватиці зустрічі стало виконання віршів, які поклали на музику учасниці народного аматорського хору «Надвечір’я» Галина Романчук та Світлана Кушнірук, а також читання поетичних творів ученицею 11 класу Дубечненського ліцею Вікторією Демчук.

Валентина Блінова привітала авторку з виходом збірки, та побажала не зупинятись на 36 книгах, а видати їх 40.

В книзі «На все, Господи, воля твоя» чорним смутком і сильним болем лягає на серце та виливається у вірші загибель наших захисників, плач та сум за тими, хто повертається до своїх домівок на щиті.

Хвилиною мовчання усі присутні на заході вшанували загиблих, котрі віддали свої життя за Україну, та поклали квіти до Меморіалу героїв Старовижівської громади.

Й на завершення зустрічі Марина Бесараб поділилась своїми віршованими переживаннями: «Всі ми віримо що прийде довгоочікуваний день, коли в Україні настане мир, бо примиритися з тим, що відбувається неможливо».

Прожени свою тугу

І подай дужу руку.

Тим, хто в більшому горі

Сьогодні ніж ти.

Прожени гніву, смуту і чварів,

Щоб не згаснув у серці вогонь доброти.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого елеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку відбудеться міжнародний фестиваль кіномистецтва «Чілдрен Кінофест».

Реклама Google

Telegram Channel