Курси НБУ $ 40.65 € 43.48
Волинянину, який виправдовував «рускій мір», повідомили про підозру

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Фото: прокуратура Волині.

Волинянину, який виправдовував «рускій мір», повідомили про підозру

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури жителю Луцька повідомлено про підозру у неодноразовому виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії російської федерації проти України, тимчасової окупації частини території України, а також у глорифікації осіб, які здійснюють збройну агресію російської федерації (ч.ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України)

За даними слідства, проросійськи налаштований волинянин від початку повномасштабного вторгнення у переписці зі знайомими агресивно та стійко просував ворожі наративи про «8 лет бомбили донбас» та «братські народи», ідеалізував і виправдовував російську армію та її вояків, ганив «ліберальні європейські цінності», а Україну називав «чужою для себе державою із чужими сенсами» та «ісконно рускою землею».

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Досудове розслідування: УСБУ у Волинській області.

Довідково: згідно із санкцією ч. 3 ст. 436-2 КК України виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчинені повторно, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Патрульні впіймали п'яного водія, який проігнорував червоне світло (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel