Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Останній дзвоник-2024 прозвучить для понад 140 тисяч волинських школярів

По завершенню навчального року в області функціонуватиме 73 пришкільні табори з денним перебуванням.

Волинь-нова

Останній дзвоник-2024 прозвучить для понад 140 тисяч волинських школярів

«Навчальні заклади самостійно обирають формат проведення останнього дзвоника відповідно до безпекових умов», – головна освітянка області

30-31 травня в усіх навчальних закладах області пролунає останній дзвінок. Про це повідомила начальниця Управління освіти і науки Волинської ОВА Наталія Матвіюк під час брифінгу, інформує Волинська ОВА.

За її словами, наразі на Волині функціонує 533 заклади загальної середньої освіти, де цьогоріч здобувало освіту 141 122 учні. Зокрема, в очному форматі навчання проходило у 358 закладах (68%), дистанційно працювало 33 школи (6%), решта – у змішаному форматі.

«Змішаний режим – це коли працюють і дистанційно, і в очному форматі. Оскільки заклади освіти, які мають укриття, не можуть помістити в певний період усіх учасників освітнього процесу. Тому були заклади, в яких навчалися почергово та позмінно», – розповіла головна освітянка області.

Начальниця Управління освіти і науки Волинської ОВА Наталія Матвіюк.
Начальниця Управління освіти і науки Волинської ОВА Наталія Матвіюк.

 Що ж стосується проведення останнього дзвінка, то цьогоріч немає загальнодержавних рекомендацій. Тим паче, що всі заклади загальної середньої освіти мають автономію і приймають рішення самостійно.

«Свято у більшості закладів освіти області відбудеться 30-31 травня. Кожен навчальний заклад може самостійно обирати формат його проведення, а саме: шкільні святкові лінійки, тематичні уроки, екскурсії, квести тощо. Головний орієнтир при виборі – безпекова ситуація в регіоні», – додала Наталія Матвіюк.

По завершенню навчального року в області функціонуватиме 73 пришкільні табори з денним перебуванням. Загалом оздоровленням та відпочинком буде охоплено понад 7 тисяч дітей віком від 7 до 14 років, які відвідуватимуть групи різнопрофільного спрямування.

Водночас під час канікул педагоги працюватимуть з документацією, організовуватимуть навчальні практики, літні табори, гуртки за інтересами, спільні подорожі та екскурсії. Окрім того, надаватимуть консультації учням для надолуження освітніх втрат, а також займатимуться самоосвітою.

Начальниця управління освіти Волині зауважила, що нині триває зарахування школярів до 1 класу. Це відбувається на підставі заяви одного з батьків дитини. Відповідні документи приймають до 1 червня, а зарахування першокласників - до 15.

Реклама Google

Telegram Channel