Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
8 червня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Фото: Відкриті джерела.

8 червня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 8 червня, Всесвітній день оздоровлення. Віряни вшановують перенесення мощів святого великомученика Теодора Тирона. 836-й день війни в Україні

8 червня в церковному календарі – перенесення мощів святого великомученика Теодора Тирона. 

Про це розповідає ТСН.

Святий Теодор Тирон народився у місті Амасія (сучасна Туреччина). Під час служби в армії він відмовився брати участь у язичницьких обрядах, що викликало гнів римських властей. Його піддали жорстоким тортурам і врешті-решт стратили. За легендою, він був спалений живцем, але його тіло залишилося неушкодженим. Це стало свідченням його святості.

Перенесення мощів святого великомученика Теодора Тирона сталося у IX столітті, коли вони були перенесені з Амасії до Константинополя. Це було зроблено, щоб захистити їх від варварських набігів і віддати шану святому. Мощі святого Теодора були розміщені у великій церкві, присвяченій йому, де стали об’єктом паломництва.

Перенесення мощів святого Теодора Тирона мало велике значення для християнської спільноти. Воно стало символом захисту і заступництва святого, а також сприяло поширенню його культу. Це також підкреслювало важливість мучеників у християнській традиції, які своєю смертю свідчили про віру і надихали інших.

Що не можна робити 8 червня:

= Краще не планувати цього дня майбутнє.

= Не можна давати в борг щось цінне.

= Заборонено скаржитися на долю.

Народні прикмети і традиції на 8 червня:

= дивилися, який сьогодні день: велика роса, але душно — чекайте на великий урожай;

= вранці роса — погана прикмета;

= день грозовий — сінокіс не вдасться;

= туман вранці — до сонячної погоди;

= не небі вночі багато зірок — буде багато в лісі грибів.

Наші пращури цього дня намагалися зустріти світанок, вірили, що з першим промінням сонця людина отримує надзвичайну силу та енергію. Заведено було просити вибачення у всіх тих, кого образив.

Сьогодні іменини відзначають Єфрем, Федір, Василь, Костянтин, Макар, Павло.

Талісманом людини, народженої 8 червня, є берил. Мінерали різного забарвлення. Берил здавна вважався потужним захисником, який відштовхує від свого власника негатив.

Читайте також: «Відома кінокомпанія знімає фільм про «волинську Амазонію».

Реклама Google
 

Telegram Channel