Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Як вибрати культиватор – поради та рекомендації

Реклама.

Фото: www.stihl.ua.

Як вибрати культиватор – поради та рекомендації

Як вибрати культиватор?

Культиватор для саду - сільськогосподарська машина, призначена для обробки ґрунту. Він використовується для виконання різних завдань: розпушування ґрунту, вирівнювання поверхні, прополювання, підгортання, внесення добрив, посадки насіння та саджанців.

Для саду культиватори - незамінні помічники, головне, правильно підібрати модель, враховуючи низку факторів. Слід ознайомитися з модельним рядом та технічними характеристиками.

Види культиваторів та їхні особливості

Основні види:

  1. За типом приводу:

Ручні - найпростіші та найдоступніші за ціною, підходять для невеликих ділянок та неглибокого обробітку ґрунту, приводяться в рух мускульною силою людини.

Мотокультиватори - більш потужні та функціональні, ніж ручні. Мають двигун внутрішнього згоряння (бензиновий або дизельний), який забезпечує обертання робочих органів, підходять для обробки ділянок середньої площі.

Культиватори, що агрегатуються з трактором - найпотужніші та найпродуктивніші. Використовуються для обробки великих площ, приєднуються до трактора через навісний пристрій.

  1. За типом робочого органу:

Фрезерні - найпоширеніший тип. Робочими органами є фрези, які обертаються та розпушують ґрунт, підходять для різних видів робіт: розпушування, вирівнювання, прополка, підгортання.

Розпушувальні - мають набір зубів, які розпушують ґрунт без його обороту, підходять для розпушування ущільненого ґрунту, боротьби з бур'янами.

Плоскорізні - підрізають коріння бур'янів на невеликій глибині, не перевертаючи ґрунт, сприяють збереженню родючості ґрунту та його структури.

  1. За призначенням:

Універсальні - підходять для виконання різних видів робіт.

Спеціалізовані - призначені для виконання специфічних завдань, наприклад, для міжрядного обробітку просапних культур, картоплі, полуниці.

Крім основних типів, є й інші - міні-культиватори: компактні та легкі культиватори, призначені для обробки невеликих ділянок, роботизовані: працюють автономно, без участі людини, електрокультиватори: працюють від мережі електроживлення.

Перед купівлею рекомендується ознайомитися з відгуками про різні моделі та порівняти їхні характеристики. Крім культиваторів, за посиланням https://www.stihl.ua/uk/c/benzopyly-elektropyly-akumuliatorni-pyly-98176 можна придбати бензопили за доступними цінами та з гарантією якості.

Як вибрати культиватор за характеристиками?

Вибір культиватора за характеристиками:

  • площа ділянки. До 6 соток підійде ручний або електрокультиватор потужністю до 1 кВт, 6-15 соток - мотокультиватор потужністю 2-3 к.с., 15-50 соток - мотокультиватор потужністю 4-6 к.с., понад 50 соток - культиватор, агрегатований з трактором;

  • тип ґрунту. Піщаний: фрезерний, глинистий: розпушувальний, середній: універсальний;

  • вид робіт. Розпушування ґрунту: будь-яка модель, прополювання та підгортання: фрезерна, боротьба з бур'янами: розпушувальна, заготівля сіна: з роторною косаркою, прибирання снігу: зі снігоприбирачем;

  • потужність двигуна: 0,5-1 кВт для ручних та електрокультиваторів, 2-3 к.с. для мотокультиваторів малої потужності, 4-6 к.с. для мотокультиваторів середньої потужності, 6 к.с. і більше для мотокультиваторів високої потужності;

  • тип приводу. Ручний - найдешевший варіант, але вимагає фізичних зусиль, електричний - тихий та екологічний, але обмежений довжиною шнура, бензиновий - автономний та потужний, але більш гучний та дорогий;

  • додаткові функції: реверс (можливість руху заднім ходом), фара (для роботи в темний час доби), захист від перевантаження (автоматичне вимкнення двигуна в разі перевантаження), електростартер (полегшує запуск двигуна).

Крім головних параметрів, слід звернути увагу на вагу обладнання, рівень шуму, ергономічність тощо. Як вибрати мотокультиватор докладніше розповість консультант інтернет-магазину, враховуючи запити покупця, призначення та інші характеристики.

Реклама Google

Telegram Channel