Борошно, картопля, трохи фаршу, овочів і… вийдуть суперпиріжки!
Переконані, цей рецепт приживеться у вашій родині. Тож готуйте із задоволенням, міняйте начинку, імпровізуйте та дивуйте близьких!
Інгредієнти:
- Картопля – 4–5 шт.;
- Вершкове масло – 20 гСіль – 1 ч. л.;
- Яйце – 1 шт.;
- Петрушка – 1 пучок;
- Борошно – 200–220 г;
- Розпушувач – 1 ч. л.;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Цибуля – 1 шт.;
- Фарш – 350 г;
- Болгарський перець – 1 шт.;
- Зелена цибуля – 50 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Томатний соус (паста) – 2 ст. л.;
- Сіль, спеції на свій смак.
Картопляне тісто:
Відваріть картоплю, злийте воду. Додайте сіль за смаком, яйце та вершкове масло, зробіть пюре. Додайте дрібно нарізану петрушку, перемішайте. Всипте розпушувач та борошно. Замісіть м’яке тісто. Накрийте плівкою, відправте в холодильник на 20 хвилин, поки готуєте начинку, радить ukr.media.
М’ясна начинка з овочами:
На невеликій кількості олії обсмажте фарш. Додайте нарізані овочі (цибуля, перець, зелень, часник) та томатну пасту. Посоліть, поперчіть до смаку, тушкуйте до готовності.
Ліплення пиріжків:
Розділіть тісто на 4 частини. Кожну розкачайте у коло. Розділіть його на 4 частини. На кожну покладіть багато охолодженої начинки.
Накрийте другим колом тіста. Защіпніть краї за допомогою виделки. Розділіть ножем на 4 пиріжки.
Із залишками тіста зробіть те ж саме.
Розігрійте сковороду з олією. На невеликому вогні обсмажуйте з двох боків до рум’яної скоринки.
Перекладіть готові смажені пиріжки на серветку. Виходить неймовірно смачно, соковито, ароматно, ситно!
Читайте також: «Якою буде сьогодні погода на Волині».