Багато господинь припасли на зиму з дач чи з городу столові буряки. Але ж вони довго не зберігаються: всихають, морщаться, гниють. Лучанка Парасковія Цимбалюк пропонує чудовий рецепт салату з червоних буряків...
Багато господинь припасли на зиму з дач чи з городу столові буряки. Але ж вони довго не зберігаються: всихають, морщаться, гниють. Лучанка Парасковія Цимбалюк пропонує чудовий рецепт салату з червоних буряків. У будь-який час відкриєте баночку — смакота, запахне свіжістю осені. Беруть 3 кг буряків, 0,5 кг болгарського перцю, стільки ж ріпчастої цибулі. Окремо готується маринад, для якого необхідно по склянці води, цукру, олії, оцту, дві столові ложки солі. Буряки зварити до готовності з оцтом, потерти на крупній тертці. Перець нарізати соломкою, цибулю — кільцями. Маринад довести до кипіння. Покласти в нього перець і цибулю, поварити 7 хвилин. Тоді додати буряки і ще варити 7—10 хвилин. Все це вкласти у чисті літрові банки і стерилізувати 30 хвилин. Коли захочеться — зварите червоний борщ, почастуєте гостей смачним овочевим салатом.