
Гаряче харчування – один із ключових моментів в організації подібних заходів.
Для приготування смачних страв юним правознавцям луцькі кухарі встають вдосвіта
Крім 28-ми шкіл міста, які обслуговує комунальне підприємство, його кухарі зараз готують їжу для учасників Всеукраїнського турніру
У працівників комбінату шкільного харчування цими днями роботи більше, ніж зазвичай.
Про це повідомляє Луцька міська рада.
Змагання Всеукраїнського турніру юних правознавців. відбуваються на базі Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради з 29 квітня по 3 травня.
За зверненням Волинської обласної Малої академії наук комбінат надає ліцею послуги з організації харчування.
«Страви для учасників Всеукраїнського турніру ми готуємо на базі 19-ї школи Луцька, фасуємо їх у термоси, спеціальним транспортом перевозимо у ліцей і видаємо кейтерингом. Завдання це непросте, бо потрібно і нагодувати дітей у школі, і приготувати їжу для учасників турніру. Але ми справляємося, намагаємося зробити все так, щоб було якнайкраще», – розповідає директор комбінату Світлана Шмід.
Для учасників турніру передбачене триразове харчування – сніданок, обід і вечеря. Разом із керівниками команд та членами журі готувати щоразу треба близько 170 порцій. Щоб приготувати таку кількість їжі, працівники комбінату під керівництвом технолога Ірини Казмірчук розпочинають роботу о 5-й ранку. На втому не нарікають, кажуть: порожні тарілки на столах – це найбільше визнання їхньої праці.
Для учасників турніру передбачене триразове харчування – сніданок, обід і вечеря. Разом із керівниками команд та членами журі готувати щоразу треба близько 170 порцій.
На турнір до Луцька приїхали 22 команди з Донеччини, Одещини, Вінниччини, Тернопільщини, Рівненщини. 12 команд прибули з Харківської області, яка постійно потерпає від російських обстрілів. У ліцеї учні ведуть кількагодинні інтелектуальні бої, що забирають багато сил та енергії. І збалансоване гаряче харчування – один із ключових моментів в організації подібних заходів.
«Це у нас перший досвід такого партнерства з комбінатом шкільного харчування. Ліцей має власний харчоблок, але він забезпечує харчуванням виключно наших вихованців. Щоб учасники турніру могли отримувати якісне, раціональне, збалансоване харчування, ми звернулися до комбінату, і були приємно здивовані, адже побачили цінний досвід, який можна перейняти – це і підбір страв, і подача, і якість», – зазначає директор наукового ліцею Ірина Лозовська.
«Це у нас перший досвід такого партнерства з комбінатом шкільного харчування. Ліцей має власний харчоблок, але він забезпечує харчуванням виключно наших вихованців. Щоб учасники турніру могли отримувати якісне, раціональне, збалансоване харчування, ми звернулися до комбінату.»
«Харчування смачне, корисне, страви надзвичайно різноманітні – м’ясо, овочі, дуже цікаві салати, випічка, тістечка. У мене є з чим порівняти. Я возила дітей більш ніж на 20 турнірів, і хочу підкреслити, що в Луцьку все дуже гарно організовано. Загалом Луцьк вміє приймати гостей та проводить заходи на належному рівні», – ділиться враженнями керівник команди юних правників з Добропільської громади Донецької області Лілія Денисова.
В їдальні ліцею зустрічає неповторний аромат свіжої їжі. На сніданок тут сьогодні були салат із м’якого сиру і томатів, курячі нагетси з макаронами, чай і кекси. На обід – суп мінестроне, салат з молодої капусти та огірків, печеня по-домашньому, компот. У вечірньому меню – салат зі свіжих помідорів та огірків, курячі палички, ризотто з кукурудзою і твердим сиром та львівський сирник з чаєм. Усі страви із задоволенням смакують учасники турніру. А духмяна випічка взагалі нікого не залишає байдужим.


Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно! Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу Волинь ЗМІ
Читайте також: «Здоровим бути модно!»: у місті на Волині продовжують креативну традицію.
