Минулої суботи у м’ясному павільйоні на ярмарку в Горохові кілограм обрізної свинячої шинки коштував 55 гривень, лопатки – 50, поляндвиці й карковини – від 60, бочка - 35, хребтового сала – 30 гривень...
Минулої суботи у м’ясному павільйоні на ярмарку в Горохові кілограм обрізної свинячої шинки коштував 55 гривень, лопатки – 50, поляндвиці й карковини – від 60, бочка - 35, хребтового сала – 30 гривень.
Для порівняння: такого ж суботнього ярмарку 12 березня (вже після лютневих експериментів влади, коли виробники упродовж двох суботніх ярмарків продавали свинину за цінами, нижчими, ніж ринкові) кілограм обрізної шинки коштував максимум 35 гривень, лопатки – 32, поляндвиці – 42, карковини – 36, бочка – 25, хребтового сала – 18 гривень. Різниця, як бачимо, відчутна. Особливо ж, коли порівнювати з тим, як протягом такого ж часу збільшилися, наприклад, пенсії та посадові оклади. Підвищення цін на м’ясо підприємці, котрі займаються його торгівлею, пояснюють тим, що обіцяної підтримки від держави сільгоспвиробники не одержали. Тож, аби при нинішній дорожнечі на енергоносії та промислову продукцію не працювати собі на збитки, підвищили ціну свинини у живій вазі. Попри те, що на календарі — середина літа, доволі високими залишаються і ціни на продукцію із садів та городів. А вивчав їх наш власний кореспондент Петро Боярчук.