Курси НБУ $ 41.45 € 46.11

ВЕРНІСАЖ: «Струни душі» — у художній галереї

Із 8 до 25 червня у «Галереї мистецтв» у Луцьку діє виставка «Струни душі», організована Рівненською і Волинською обласними організаціями Національної спілки художників України. Волиняни мають чудову можливість ознайомитися з творчим доробком рівненських митців — Олега Безюка і Віктора Гвоздинського, який, до речі, народився у Володимирі-Волинському...

Із 8 до 25 червня у «Галереї мистецтв» у Луцьку діє виставка «Струни душі», організована Рівненською і Волинською обласними організаціями Національної спілки художників України. Волиняни мають чудову можливість ознайомитися з творчим доробком рівненських митців — Олега Безюка і Віктора Гвоздинського, який, до речі, народився у Володимирі-Волинському.

Полотна Олега Безюка мистецтвознавці порівнюють із картинами Врубеля, Матісса і Ван Гога, адже у них вражаюча колористика і образність, а також багато чуттєвості й опису жіночої вроди. Олег Безюк зібрав усі можливі й неможливі як для художника титули в усьому світі. Він роками працював в Азії та Європі. Понад п’ять років мав власну майстерню у Китаї. Працював у Туреччині й Таїланді, виставлявся у США, Австралії, Великобританії, Німеччині, Італії, Іспанії, Польщі, Австралії, Швеції.
Не менше вражає своєю творчістю Віктор Гвоздинський. На відкритті виставки він зазначив, що нині багато експериментує у стилістиці живопису. І справді, поруч із натюрмортами і дивовижними пейзажами міських вуличок, карпатських краєвидів, поліської природи, художник надовго приковує увагу глядача символізмом і красою вітражів («Де стрімкі потоки й ріки», «Світле Воскресіння», «Особисте»). Біля картин цих художників струни душі звучать новими звуками і примушують забути про буденність життя. На виставці побувала Леся Бондарук.
Telegram Channel