Керівник Асоціації рибалок України Олександр Чистяков повідомив, що рибу, виловлену в українських водоймах, вживати в їжу не можна, оскільки вона хвора і містить збудники 68 захворювань — «починаючи від підшкірних глистів і закінчуючи солітерами»...
Керівник Асоціації рибалок України Олександр Чистяков повідомив, що рибу, виловлену в українських водоймах, вживати в їжу не можна, оскільки вона хвора і містить збудники 68 захворювань — «починаючи від підшкірних глистів і закінчуючи солітерами».
За його словами, на сьогодні у країні створено 1100 штучних водосховищ, де немає течії, і тому фактично водні об’єкти позбавлені можливості самоочищення. Чистяков підкреслив, що треба заборонити в українських річках промислове виловлювання риби. Тим паче, що торік українці вживали в їжу всього 1% риби, виловленої вдома, — решта було привезено з-за кордону.