Курси НБУ $ 41.43 € 48.47

ПОЛИЦЯ СПОЖИВАЧА: виробники не їдять власну ковбасу

Одним із тих, хто відгукнувся на нещодавню публікацію у рубриці «Погляд» про низьку якість ковбас, був наш читач із Луцька Леонід Супрунюк. Він навів приклад із власного досвіду...

Одним із тих, хто відгукнувся на нещодавню публікацію у рубриці «Погляд» про низьку якість ковбас, був наш читач із Луцька Леонід Супрунюк. Він навів приклад із власного досвіду.

— Моя племінниця працює на ковбасні в одному з прилуцьких сіл. Якось старенька сусідка попросила її: «Купи мені, дитино, ковбаси свіженької. Ти ж там працюєш, то знаєш, яка краща». Відповідь вразила не лише сусідку. Племінниця розповіла, що ніхто з працівників підприємства ковбаси власного виробництва не їсть. Звечора в цех привозять якийсь порошок у мішках, розводять його водою, навіть з-під крана, а на ранок він набухає і перетворюється у буре місиво. З нього й роблять ковбасу, — розповів Леонід Супрунюк. — Ще мелють туди свинячу шкіру. Такі от ковбаси у нас пропонують споживачам.
Напевно, це один з класичних прикладів. Громадянам у таких випадках можна порадити хіба відмовитися від споживання ковбас на користь м’яса, адже жоден із контролюючих органів давно не гарантує, що на прилавки потрапляє лише якісний товар, вважає Сергій Наумук.
Telegram Channel