ПОЛИЦЯ СПОЖИВАЧА: виробники не їдять власну ковбасу
Одним із тих, хто відгукнувся на нещодавню публікацію у рубриці «Погляд» про низьку якість ковбас, був наш читач із Луцька Леонід Супрунюк. Він навів приклад із власного досвіду...
Одним із тих, хто відгукнувся на нещодавню публікацію у рубриці «Погляд» про низьку якість ковбас, був наш читач із Луцька Леонід Супрунюк. Він навів приклад із власного досвіду.
— Моя племінниця працює на ковбасні в одному з прилуцьких сіл. Якось старенька сусідка попросила її: «Купи мені, дитино, ковбаси свіженької. Ти ж там працюєш, то знаєш, яка краща». Відповідь вразила не лише сусідку. Племінниця розповіла, що ніхто з працівників підприємства ковбаси власного виробництва не їсть. Звечора в цех привозять якийсь порошок у мішках, розводять його водою, навіть з-під крана, а на ранок він набухає і перетворюється у буре місиво. З нього й роблять ковбасу, — розповів Леонід Супрунюк. — Ще мелють туди свинячу шкіру. Такі от ковбаси у нас пропонують споживачам. Напевно, це один з класичних прикладів. Громадянам у таких випадках можна порадити хіба відмовитися від споживання ковбас на користь м’яса, адже жоден із контролюючих органів давно не гарантує, що на прилавки потрапляє лише якісний товар, вважає Сергій Наумук.