Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
VOLKSBANK ЗМІНЮЄ НАЗВУ НА VS BANK*

Волинь-нова

VOLKSBANK ЗМІНЮЄ НАЗВУ НА VS BANK*

Протягом останніх двох років ми спостерігаємо ребрендинг у тій чи іншій формі вже у трьох банках із головними офісами у Львові...

Протягом останніх двох років ми спостерігаємо ребрендинг у тій чи іншій формі вже у трьох банках із головними офісами у Львові. Чому ж банки Західної України змінюють своє обличчя, назви та стратегію розвитку? Ребрендинг банку — це своєрідна данина моді, об’єктивна необхідність, результат зміни власників чи щось більше? Які ж причини зумовили необхідність зміни найменування ПАТ «ФОЛЬКСБАНК»? Про це ми запитали голову правління Банку Ірину Вікторівну Походзяєву

— Передусім зміна назви зумовлена припиненням із 15 лютого 2014 року дії ліцензійного договору на використання Банком знака для товарів і послуг VOLKSBANK, власником якого є компанія Osterreichischer Genossenschaftsverband (OeGV), Австрія. Ще у лютому 2012-го Сбербанком Росії було придбано 100 відсотків акцій Volksbank International AG — головного акціонера нашого Банку. А вже на початку листопада 2012 року Volksbank International AG перейменовано в Sberbank Europe AG. Ці події відобразилися на діяльності ПАТ «ФОЛЬКСБАНК» і зумовили необхідність зміни найменування Банку, а також знака для товарів і послуг, яким користується Банк. Відповідно до рішення загальних зборів акціонерів Банку від 11 жовтня 2013 року ми змінюємо своє найменування на VS Bank (українською мовою «ВіЕс Банк», Публічне акціонерне товариство «ВіЕс Банк»).
— Що символізує нова назва «VS Bank», новий логотип Банку
?
— Історію оновленого бренду Банку ми розпочали з нового логотипу, який, звичайно, відповідає новій назві. Своє  найменування ми розшифровуємо як абревіатурне скорочення — перші літери латинкою «V» — як «Важливий Клієнт» та «S» — «Стабільний Банк». І, відповідно, новий корпоративний слоган «Успішні разом!». Колористика логотипу передається оновленими відтінками синього та зеленого кольорів, зберігаючи попередню «екоколористику» – синього неба та зеленого довкілля, тим самим сприяючи впізнаваності оновленого бренду Банку. Оновлений логотип Банку у формі нових вивісок клієнти побачать спершу на львівських відділеннях Банку, а згодом — в усіх регіонах присутності Банку, починаючи з 16 грудня 2013 року. Також плануємо провести «Дні відкритих дверей» вже в оновлених відділеннях, куди з великою приємністю запросимо клієнтів.
— Чи відчують клієнти певні організаційні незручності від зміни назви Банку, чи, навпаки, отримають нові додаткові переваги і можливості?
— Передусім зміна найменування Банку не вплине на чинність договорів з клієнтами, контрагентами та партнерами Банку, укладеними до 15 грудня 2013 року. Реквізити Банку, окрім самого найменування, залишаться без змін. Клієнтів Банку повідомляємо про зміни за допомогою sms- повідомлень, листів, а також інформації у відділеннях та банкоматах. 
Змінюючи назву Банку, ми не змінюємо ринкового позиціонування Банку та надалі залишатимемось  банком з тією ж організаційною структурою, кількістю відділень та персоналу. Головний офіс і надалі залишається у Львові. Кажучи простими словами, це той самий банк, ті самі банківські фахівці й така ж незмінно висока якість послуг.
У рамках ребрендингу буде естетично оновлено ряд відділень Банку (екстер’єри та інтер’єри), що забезпечить підвищення рівня комфортності обслуговування для клієнтів. Ресурси вкладаємо не лише в зміну вивісок, але й у персонал, технології, в інноваційні продукти. Вже у найближчому майбутньому на клієнтів чекатимуть нові переваги та можливості, які базуються на європейському досвіді: вдосконалені банківські продукти, які максимально врахують потреби населення та бізнесу.
— Символічним стало те, що ребрендинг Банку збігся в часі з традиційним підбиттям підсумків року, формуванням планів на новий рік. Які плани у «ВіЕс Банку» на 2014 рік? Що хочеться побажати клієнтам?
— Так, 2013 рік Банк завершує доволі знаково: не лише ребрендингом, а й хорошими показниками. За результатами І півріччя 2013 року незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило високий депозитний та кредитний рейтинги ПАТ«ФОЛЬКСБАНК». Рейтинг надійності банківських вкладів Банку підтверджено на рівні «5» (найвищий рівень). Довгостроковий кредитний рейтинг ФОЛЬКСБАНКу підтверджено на рівні uaA+, прогноз рейтингу — стабільний.
Що ж до планів Банку, то своїм завданням бачимо передусім зберегти наші сильні сторони: банк європейський, стабільний, з високим сервісом та доступною ціною послуг. А що стосується продуктів і послуг Банку — вони мають бути простими і недорогими, саме в цьому напрямку буде працювати наш Банк. 
Напередодні найрадісніших зимових свят — Нового року та Різдва Христового — хочу привітати всіх клієнтів, партнерів, мешканців міст, де працює наш Банк, словами вдячності та поваги. З приємністю висловлюю вам вдячність за вибір нашого Банку. Довіра наших клієнтів — це наш найбільший капітал! Ми пишаємося таким капіталом і цінуємо його. У новому році ми докладемо ще більше зусиль, щоб кожен клієнт, прийшовши у Банк, відкрив для себе надійного партнера у вирішенні фінансових справ. Дякуємо, що залишаєтеся з нами!

P.S. Діловий тижневик «Контракти», Незалежна асоціація банків України, рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг», компанії «Аваль-Брок», Dragon Capital, SP Advisors обрали найкращих топ-менеджерів банківського ринку України в шести номінаціях. Голова правління ПАТ «ФОЛЬКСБАНК» Походзяєва Ірина Вікторівна посіла почесне призове місце в номінації «Найкращі топ-менеджери регіональних банків».
Telegram Channel