Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЯК ПАРФУМЕР ПЕРЕМІГ СПІВАКА

Людина здатна відчувати 3000 різних запахів. Відомо, що запахи можуть заспокоювати чи дратувати. В історичній мініатюрі Валентина Пікуля “Запашна симфонія життя” є такий цікавий епізод...

Людина здатна відчувати 3000 різних запахів. Парфумерна промисловість виникла у Франції при Людовіку XIV, на прізвисько “Брудний король”. Людовік XIV не любив митися і забороняв це іншим придворним. На балах, звичайно, був відчутний неприємний запах поту. Щоб уникнути його, король використовував парфуми, що сприяло розвиткові парфумерної промисловості.
Відомо, що запахи можуть заспокоювати чи дратувати. В історичній мініатюрі Валентина Пікуля “Запашна симфонія життя” є такий цікавий епізод. До молодої дівчини Шарлотти залицяються двоє: відомий знатний співак і бідний парфумер. На концерт свого суперника парфумер приніс великий кошик квітів і поставив його на кришку рояля. Співак не зміг взяти жодної високої ноти. Виявилося, парфумер добре знав, що запах цих квітів здатний руйнувати гармонію голосових зв’язок. Що це за чудо-рослинки, які допомогли перемогти такого знатного суперника?

Наталія ДУДКА.
с. Кримне
Старовижівського району.
Telegram Channel