Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ГРУЗІЯ НА ПОРОЗІ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ВІЙНИ

Після того, як в неділю президента Грузії Михаїла Саакашвілі не пустили на територію Аджарської автономії, відносини між Грузією та Аджарією дійшли до критичної межі...

Після того, як в неділю президента Грузії Михаїла Саакашвілі не пустили на територію Аджарської автономії, відносини між Грузією та Аджарією дійшли до критичної межі. Збройні сили Грузії приведені до стану бойової готовності і до кордону з Аджарією стягнуті війська. Михаїл Саакашвілі дав лідеру Аджарії Аслану Абашідзе рівно добу, щоб забезпечити президенту Грузії вільне пересування територією автономії, почати роззброєння створеного в Аджарії незаконного збройного формування чисельністю півтори тисячі осіб і не перешкоджати центральній владі контролювати комунікації автономії, порт Батумі і прикордонний пост Сарпі.
Аслан Абашідзе сказав, що не збирається виконувати ультиматум Саакашвілі. В самій Аджарії оголошено надзвичайний стан і введено комендантський час. Жителі Батумі почали поспішно залишати місто, адже на дахах будинків міста з’явилися кулеметні точки. У понеділок представники аджарських силових структур замінували автомобільний міст через ріку Чолоки по якому проходить центральна автотраса, що з’єднує Тбілісі з Батумі. За словами міністра внутрішніх справ Аджарії Джемала Гогитідзе, це зроблено, щоб на територію не пройшли підрозділи збройних сил Грузії. «Дії і заяви, з якими виступає Михайло Саакашвілі, штовхають Аджарію до проголошення незалежності. Це помилка президента», – заявив Гогитідзе журналістам.
Telegram Channel