Спеціалісти охорони здоров’я, дієтологи радять українцям більше споживати овочів, фруктів, риби. Ми ж їмо м’ясо (не вищої кондиції), картоплю, хліб...
Спеціалісти охорони здоров’я, дієтологи радять українцям більше споживати овочів, фруктів, риби. Ми ж їмо м’ясо (не вищої кондиції), картоплю, хліб... Весною особливо корисно поповнювати раціон продуктами, які в світі вважаються цілющими. Вони прості, не вишукані, доморощені і ціни на них доступні. Наприклад, кіло цибулі вартує 6.50 гривні, часнику — 10, білокачанної капусти — 3.50 — 4, гарбуза — 9, селери —12 гривень, 100 г квашених огірків — 2.50. Рекомендується також споживати хоча б одне яблуко на день (краще — печене). Їх вибір на базарі значний і ціни дешевші, ніж у супермаркетах — від 5 до 9 гривень. Для любителів зелені — черемша, пучок якої віддадуть за півтори гривні. До речі, уже з’явилася кропива — теж цінний продукт. А тепер ціна привезеного товару, який вважається особливо корисним: кілограм червоного болгарського перцю коштує (увага) — 45 грн, цвітної капусти — 30, броколі — 35, лимонів — 17, ківі — 23 гривні. Доморощені парникові помідори й огірки (щодо вітамінів інформації не маю) продають по 26 — 27 гривень за кілограм. До речі, весняний салат радять заправляти оливковою олією, пляшка якої — від 50 грн і більше. Тепер ви розумієте, чому українці не прислухаються до корисних порад медиків — зарплати у нас не закордонні.