Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

МІЛІЦІОНЕРИ НЕ УНИКЛИ ПОКАРАННЯ

У жовтні 2011 році дільничні інспектори Рожищенського райвідділу внутрішніх справ Андрій Масалов та Віктор Рудусь у гуртожитку жорстоко побили Бориса Бекурина за те, що він не захотів бути їхнім інформатором...

У жовтні 2011 році дільничні інспектори Рожищенського райвідділу внутрішніх справ Андрій Масалов та Віктор Рудусь у гуртожитку жорстоко побили Бориса Бекурина за те, що він не захотів бути їхнім інформатором

Олександр НАГОРНИЙ

Згодом Андрій Масалов підробив офіційні документи, погрожував потерпілому. Міліціонери приховували вчинений злочин, стверджуючи, що Бекурин зазнав тяжких тілесних ушкоджень з власної необережності. Досудове слідство проводила прокуратура м. Луцька. Більше двох років кримінальну справу розглядав Ківерцівський районний суд, який не знайшов складу злочину в діях Масалова та Рудуся і 29 травня 2014 року ухвалив виправдувальні вироки. Старший прокурор прокуратури м. Луцька Катерина Балас, котра підтримувала обвинувачення в суді, оскаржила вироки в апеляційну інстанцію.
Позавчора колегія судової палати в кримінальних справах апеляційного суду області в складі Олександра Пазюка (головуючий), Олега Клока та Віктора Гапончука, вивчивши матеріали справи, визнала підсудних винними у вчиненні кримінальних правопорушень і обрала покарання Андрію Масалову у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років, Віктору Рудусю — 7 років 6 місяців.
Також міліціонерів позбавлено звання «старший лейтенант міліції» і права обіймати посади в органах внутрішніх справ. Засуджені повинні оплатити лікування Бориса Бекурина, який переніс 5 операцій і визнаний інвалідом, та сплатити 70 тисяч гривень моральної шкоди. Про важливі подробиці цієї резонансної справи читайте в наступних номерах «Волині».
Telegram Channel