Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ЛАЗАРЕНКО ЗБИРАЄТЬСЯ В ПРЕЗИДЕНТИ

Лідер об’єднання «Громада», екс-прем’єр України Павло Лазаренко, збирається взяти участь у президентських виборах 2004 року...

Лідер об’єднання «Громада», екс-прем’єр України Павло Лазаренко, збирається взяти участь у президентських виборах 2004 року. Про це повідомив голова Дніпропетровської міської організації «Громада» Петро Коваленко. За словами Коваленка, під час урочистих зборів політради партії з нагоди 10-ої річниці організації, Лазаренко по телефону повідомив про проведення найближчим часом з’їзду «Громади», на якому буде розглянуте питання підготовки до участі у виборах президента. «Зберігайте свої ряди, я скоро повернуся, і роботи буде чимало», – процитував Коваленко слова партійного лідера.
Тим часом в окружному суді Сан-Франциско, де проходить процес над Павлом Лазаренком, виступив перший свідок з України – Володимир Карповцев, який в роки прем’єрства Лазаренка завідував відділом планування і фінансів в апараті Кабінету Міністрів. Карповцев засвідчив, що в грудні 1996 року його безпосередній начальник Петро Шкодун наказав йому терміново підготувати для підпису прем’єр-міністра контракт на закупівлю шести котеджів вартістю 1,4 мільйона доларів у фірми “G.H.P.Corporation”. В інакшому випадку Павло Лазаренко, за словами Петра Шкодуна, пригрозив їх обох звільнити з роботи.
Володимир Карповцев повідомив також, що деталі всіх операцій, які здійснювалися під час прем’єрства Павла Лазаренка, точно знає Валерій Пустовойтенко, який був тоді міністром Кабінету Міністрів. Те ж саме засвідчив у відеозапису й інший свідок у цій справі – колишній міністр енергетичного комплексу України в Кабінеті Павла Лазаренка Анатолій Мінченко.
Telegram Channel