Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ПІСНІ, ОСВЯЧЕНІ ЛЮБОВ’Ю

Волиняни по праву можуть гордитися тим, що у нашому краї народився, став іменитим, повертаючись лауреатами з міжнародних та всеукраїнських конкурсів, вокальний квартет “Акорд”...

Волиняни по праву можуть гордитися тим, що у нашому краї народився, став іменитим, повертаючись лауреатами з міжнародних та всеукраїнських конкурсів, вокальний квартет “Акорд”. Його учасники — Олег Гонтар, Микола Палій, Олександр Жданюк, Андрій Зарицький – зустрілися в Інституті мистецтв Волинського університету імені Лесі Українки. Їх там помітив, об’єднав, створивши квартет, якому нині немає рівних на Волині, доцент інституту Андрій Гордійчук.
Нині “Акорд” один з творчих колективів обласної філармонії, окрім того, співаки не полишають і роботи у рідному вузі, постійно беруть участь у конкурсах, де стають лауреатами, виступають на різноманітних імпрезах, на сценах Луцька, у колективах, дають сольні концерти. Ось і цими днями в приміщенні обласного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка відбувся сольний концерт “Акорда” з промовистою назвою “В любові освячуємося”. Не випадково програма так називалася. Бо ж всі пісні — від першої до останньої, а їх прозвучало не один десяток за вечір – пронизані світлим, щемливим почуттям любові, любові до жінки, матері.
На концерті “Акорда” у майстерному виконанні линули чаруючі мелодії із золотого фонду творів сучасних поетів і композиторів, що не підвладні часу, — зокрема, Дмитра Павличка, Олександра Богачука, Олександра Білаша, Анатолія Горчинського та інших композиторів, українські народні пісні, романси. Все це новими гранями заграло у пісенній палітрі талановитих співаків. Переважна більшість пісень звучала в чудовому акапельному виконанні.
А ще ведуча концерту, заслужена артистка України Лілія Загородня, мало не кожну майстерно виконану пісню своєрідно представляла поетичними рядками, зітканими теж з ніжності і любові. Побачили лучани на концерті і учасників театру танцю “Зорецвіт”.
На закінчення концерту керівник благодійного фонду “Рідна Волинь”, створеного колишнім головою облдержадміністрації Борисом Климчуком, а нині Надзвичайним і Повноважним Послом України у Литві, Станіслав Ющик передав “Акорду”, стипендіату фонду, його вітання, вручив квіти і побажав нових творчих успіхів.
Ольга ЗАРІЧАНСЬКА.
Фото Миколи ЗІНЧУКА.
Telegram Channel