Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ У ВОЛИНСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

Міжнародна наукова конференція “Українська мова як соціокультурний і психологічний феномен” відбулася у Волинському університеті імені Лесі Українки...

Міжнародна наукова конференція “Українська мова як соціокультурний і психологічний феномен” відбулася у Волинському університеті імені Лесі Українки. У числі її учасників науковці з названого вузу, інших вузів і шкіл Луцька, а також з Любліна Республіки Польща, Києва, Сімферополя та інших міст України.
Конференцію відкрив, привітавши гостей, всіх учасників, проректор з наукової роботи Волинського університету імені Лесі Українки професор Георгій Давидюк. Виступив і проректор з гуманітарних питань вузу, професор Володимир Баран.
Відбулися два пленарні засідання, на яких з доповідями виступили доктори філологічних наук, професори Волинського університету імені Лесі Українки Микола Мірченко, Марія Моклиця, Київського Національного лінгвістичного університету та Одеського Національного університету Галік Артемчук, Тетяна Ковалевська, гості з Любліна Людмила Сірик, Тадей Карабович, науковці з Луцька та інших вузів України.
під час роботи конференції працювало шість секцій, тут науковці розглянули питання, що стосуються функцій української мови у процесі літературної творчості, проблеми перекладу та інше.
Telegram Channel