Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ПРИХОВУВАННЯ ВАЛЮТИ ОБЕРТАЄТЬСЯ ВТРАТАМИ

Мешканець Запоріжжя намагався вивезти через міжнародний автоперехід “Ягодин” 7200 незадекларованих доларів США...

Мешканець Запоріжжя намагався вивезти через міжнародний автоперехід “Ягодин” 7200 незадекларованих доларів США.
— Чоловік загорнув валюту в ганчірку і прив’язав її до ноги,— розповідає старший інспектор по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Ягодинської митниці Світлана Федонюк.—Після роз’яснення прав та обов’язків фізичних осіб, які перетинають державний кордон, він добровільно видав гроші. Службою по боротьбі з контрабандою складено протокол про порушення митних правил згідно із статтею 352 Митного кодексу України, справа направлена в суд.
А першого квітня зовсім не до сміху було лучанину, який приховав від митного контролю 2200 доларів США. Чоловік їхав у Польщу в приватних справах не вперше, однак вказав в декларації лише 2700 доларів. Оскільки він помітно хвилювався, митники запросили його в кімнату чергового для вирішення питання про особистий огляд. Лише тоді чоловік добровільно видав незадекларовані гроші. За даним фактом складено протоколи, валюту затримано.
Цього ж дня “подарував” державі 1500 євро мешканець сусідньої Рівненської області. Він поклав гроші в кишеню куртки, “забувши” вказати цю валюту в декларації.
Через нехтування чи незнання митних правил люди втрачають значні суми, часто звинувачуючи у надмірній принциповості (чи прискіпливості) працівників митниці, а не себе. А закон дозволяє вивозити з України 3000 доларів при письмовому декларуванні та ще 6000 при наявності довідки банку. Тобто всього дев’ять тисяч.
Telegram Channel