ЯКЩО ЗАБАСТУВАЛА ПІДШЛУНКОВА
Гастроентерологи можуть підтвердити: в цей час у них збільшується кількість пацієнтів, які скаржаться на погане самопочуття, біль в ділянці шлунка, нудоту, слабість. Це — наслідок багатоденного зловживання важкими стравами, алкоголем, результат переїдання...
Гастроентерологи можуть підтвердити: в цей час у них збільшується кількість пацієнтів, які скаржаться на погане самопочуття, біль в ділянці шлунка, нудоту, слабість. Це — наслідок багатоденного зловживання важкими стравами, алкоголем, результат переїдання...
Марія ПЕТРОВА
Навіть якщо стан ваш не настільки поганий, щоб йти до лікаря, влаштуйте «реабілітацію» для підшлункової залози. Оздоровлення її травами, народними методами дає прекрасні результати. Особливо, коли зменшити навантаження на шлунково-кишковий тракт, виключити з раціону цукор, солодощі, алкоголь, жирну, гостру, смажену їжу.
Я використовую такий простий засіб: кілограм лимонів,
300 грамів петрушки і стільки ж часнику перемелюю, змішую і приймаю по чайній ложці тричі на день за 15 хвилин до їди. Запивати ці ліки краще настоєм листя чорниці, суниці, взятих порівну.
Допомагає і настій безсмертника та ромашки. Столову ложку суміші цих трав залити склянкою окропу, настояти упродовж півгодини. Пити охолодженим по півсклянки 2 — 3 рази на день.
Можна приготувати вівсяне молоко. Берете 100 грамів вівса у лушпинні, промиваєте, заливаєте 1,5 літра окропу і ставите на маленький вогонь. Тримати треба годину, потім зерна потовчіть і ще 20 хвилин варіть. Дайте вистигнути, а тоді процідіть. Отримаєте білу рідину, схожу на молоко, яку треба пити 3 — 4 рази на день по 100 грамів.
Відомий і перевірений засіб — гречка з кефіром: столову ложку гречаного борошна залити склянкою кефіру і залишити на ніч. Вранці з’їсти замість сніданку. Крім того, добре діє і такий збір: листя м’яти перцевої, корінь дивосилу, насіння кропу, звіробій, коріандр посівний (у рівних частинах) змішуємо, столову ложку сировини заливаємо склянкою окропу, настоюємо протягом години. Пити по півсклянки 4 — 5 разів на день.
Ближче до весни щодня з’їдайте по одній бульбі топінамбура. Також добре підтримує підшлункову залозу відвар кори осики. Напровесні запасіться корою молодого дерева, діаметр якого не перевищує 20 сантиметрів. 300 грамів сировини залийте водою, щоб вона покрила кору. Кип’ятіть 20 хвилин, а потім поставте на 12 годин у тепле місце, щоб настоялося. Пити по 50 мілілітрів відвару кімнатної температури вранці і ввечері перед їжею. Такий народний засіб допоможе підлікувати також шлунок і печінку.
м. Луцьк
Марія ПЕТРОВА
Навіть якщо стан ваш не настільки поганий, щоб йти до лікаря, влаштуйте «реабілітацію» для підшлункової залози. Оздоровлення її травами, народними методами дає прекрасні результати. Особливо, коли зменшити навантаження на шлунково-кишковий тракт, виключити з раціону цукор, солодощі, алкоголь, жирну, гостру, смажену їжу.
Я використовую такий простий засіб: кілограм лимонів,
300 грамів петрушки і стільки ж часнику перемелюю, змішую і приймаю по чайній ложці тричі на день за 15 хвилин до їди. Запивати ці ліки краще настоєм листя чорниці, суниці, взятих порівну.
Допомагає і настій безсмертника та ромашки. Столову ложку суміші цих трав залити склянкою окропу, настояти упродовж півгодини. Пити охолодженим по півсклянки 2 — 3 рази на день.
Можна приготувати вівсяне молоко. Берете 100 грамів вівса у лушпинні, промиваєте, заливаєте 1,5 літра окропу і ставите на маленький вогонь. Тримати треба годину, потім зерна потовчіть і ще 20 хвилин варіть. Дайте вистигнути, а тоді процідіть. Отримаєте білу рідину, схожу на молоко, яку треба пити 3 — 4 рази на день по 100 грамів.
Відомий і перевірений засіб — гречка з кефіром: столову ложку гречаного борошна залити склянкою кефіру і залишити на ніч. Вранці з’їсти замість сніданку. Крім того, добре діє і такий збір: листя м’яти перцевої, корінь дивосилу, насіння кропу, звіробій, коріандр посівний (у рівних частинах) змішуємо, столову ложку сировини заливаємо склянкою окропу, настоюємо протягом години. Пити по півсклянки 4 — 5 разів на день.
Ближче до весни щодня з’їдайте по одній бульбі топінамбура. Також добре підтримує підшлункову залозу відвар кори осики. Напровесні запасіться корою молодого дерева, діаметр якого не перевищує 20 сантиметрів. 300 грамів сировини залийте водою, щоб вона покрила кору. Кип’ятіть 20 хвилин, а потім поставте на 12 годин у тепле місце, щоб настоялося. Пити по 50 мілілітрів відвару кімнатної температури вранці і ввечері перед їжею. Такий народний засіб допоможе підлікувати також шлунок і печінку.
м. Луцьк