Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

СВІТ ШИРОКИЙ: ЧЕРЕЗ МОРЯ, ЧЕРЕЗ РОКИ – УКЛІН ВАМ, ЗЕМЛЯКИ

Цей зворушливий лист надійшов напередодні Великодня із Великобританії, де ось уже 60 літ у місті Болтоні проживає холмщачка Лідія Власюк, авторка книги «Ангел-хоронитель» про спалене село Ласків...

Цей зворушливий лист надійшов напередодні Великодня із Великобританії, де ось уже 60 літ у місті Болтоні проживає холмщачка Лідія Власюк, авторка книги «Ангел-хоронитель» про спалене село Ласків.
У цієї дивовижної жінки є багато друзів, приятелів як на Волині, так і в цілому світі. Торік, зізнається пані Лідія, вона написала... 297 листів. А ще побувала у США, Італії, Польщі. Але даються взнаки роки, хвороба очей. Тому вона просить через газету передати усім землякам найщиріші вітання з днем Світлого Воскресіння нашого Господа Ісуса Христа.
«В ці дні святої Пасхи я кожен рік думкою у Ласкові, зі своєю незабутньою, любою родиною. Все робилося з радістю: білили хати, прали, садили городи, писали писанки, приготовляли до свята м’ясні страви, бо ж держали дні посту... Не знаю, чи дозволить Господь цього літа ще стрінутися нам на Ласківському кладовищі? А поки що, мої любі холмщаки, буду з вами думкою, де б ви не були розпорошені по всіх закутках України. Христос Воскрес! Лідія з далекої Англії».
Telegram Channel