Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

`ВОЛИНСЬКЕ БРАТСТВО` ШУКАЄ ТАЛАНТИ

У Луцьку відбулося нагородження і концерт переможців мистецького конкурсу “Натхнення”...

У Луцьку відбулося нагородження і концерт переможців мистецького конкурсу “Натхнення”
Як уже повідомляла наша газета, фонд сприяння соціально-економічному та культурному розвитку Волині “Взаємодія” під патронатом першого заступника голови міжнародного громадського об’єднання “Волинське братство” Сергія Островича вже третій рік проводить мистецький конкурс “Натхнення”. Він відбувається у трьох номінаціях – “Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво”, “Літературна творчість”, “Авторська пісня, співана поезія, популярна музика та фольклор”. Цього року у названих номінаціях конкурсу взяло участь понад 600 юних волинян.
Лише в музичному конкурсі було понад 300 учасників. Журі, яке очолював голова Волинської організації Національної Спілки композиторів Віктор Тиможинський, визначило переможців. Тільки І—ІІ премії вибороли, ставши лауреатами конкурсу, 24 солісти і гурти.
Напередодні нагородження і концерту переможців в обласному театрі ляльок відбулася прес-конференція. Голова правління фонду “Взаємодія” Алла Берестюк поінформувала присутніх про благодійні справи фонду. Зокрема, лише за останній час витрачено 200 тисяч гривень для підтримки обдарованих дітей, малоімущих громадян та інше.
Сергій Острович спеціально приїхав з Києва, аби поспілкуватися з переможцями конкурсу. Перед журналістами виступили також виконавчий директор “Волинського братства” Валерій Фень, заступник начальника обласного управління культури Ярослав Корнелюк, голови журі конкурсу “Натхнення”.
Перед початком концерту переможцям було вручено дипломи лауреатів і грошові премії. До речі, для них у кожній номінації фонд виділяв по шість тисяч гривень.
Присутні мали приємність ознайомитися з молодими чудовими солістами, авторами і виконавцями власних пісень, фольклорними гуртами. Особливо запам’яталися Богданка Бартощук з Володимир-Волинського, Катерина Масловська з Ковельського районів, Вікторія Михайлець, Тетяна Конько, Юрій Матвійчук, Ольга Звонова, Наталія Кулеша, Уляна Томчук, Дмитро Цибульський з Луцька, тріо Марії П’явки з Каменя-Каширського та інші лауреати. Порадували фольклорні гурти “Передзвін” з Ковеля, “Калиновий цвіт” з Луцька, тріо “Журавлина” з Ківерець та інші. Серед лауреатів – ансамбль народної музики “Волиняночка” та “Краяни” з Луцька.
Наталка ВОЛОШКО.
Telegram Channel