Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЖОРЖ САНД У ВИКОНАННI ГАЛИНИ КАЖАН

З 1 по 30 квітня у різних регіонах України пройдуть Дні французької культури під назвою “Французька весна”...

З 1 по 30 квітня у різних регіонах України пройдуть Дні французької культури під назвою “Французька весна”. Ними опікуються Міністерство закордонних справ, Міністерство культури і мистецтв України, а також Посольство Франції в Україні. До офіційної програми увійдуть близько п’ятдесяти заходів, що представлять різні мистецькі жанри, зокрема, музику, театр, танець, кіно, літературу, образотворче мистецтво. До цієї справи має долучитися мережа Альянс Франсез в Україні. Такий Альянс створено й на Волині, зокрема в Луцьку.
А ще до свята французької культури заслужена артистка України Галина Кажан підготувала моновиставу “Санд, або Аврора свободи”. П’єсу, за мотивами щоденників Жорж Санд, написала французька актриса П’єррет Дюпуайє і подарувала її Галині Кажан під час зустрічі у Франції. До речі, і вона побувала у свій час у Луцьку з іншою моновиставою.
Лучани, гості нашого міста разом з Галиною Кажан мали змогу відкрити для себе сторінки життя і творчості відомої і популярної в Україні французької письменниці Жорж Санд. Перед глядачами постали епізоди останніх років життя Аврори Дюпен (таким було реальне прізвище й ім’я письменниці).
Галина Кажан разом із своїми помічниками — режисером, заслуженим артистом України Еділом Ольшевським, художницею Іриною Дацюк — зуміла переконливо розповісти про непрості життєві дороги і колізії долі знаменитої письменниці. Слід сказати, що порушені у п’єсі проблеми, зокрема, право на щастя, свободу, право бути самим собою, виразно, емоційно Галина Кажан донесла до глядача.
Тож не випадково, що присутні у залі так щиро і тепло приймали її гру. Щирі оплески і квіти, тепло сердець — таким був дарунок глядачів заслуженій артистці України Галині Кажан.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Фото Миколи ЗІНЧУКА.
Telegram Channel