Курси НБУ $ 39.64 € 42.30

ТАЛАНТИ: ЗОЛОТИЙ ЮВІЛЕЙ ПІСЕННОГО СОЛОВЕЙКА ВОЛИНІ

Учора народному артисту України Василю Чепелюку виповнилося 50 літ...

Учора народному артисту України Василю Чепелюку виповнилося 50 літ. Аж не віриться, бо його соловейковий голос, як і в минулі його пісенні весни,— ніжний, дзвінкий, чарівний.
Майбутній народний артист народився у селі Холоневичі Ківерцівського району у селянській родині. З третього класу акомпанував на шкільних концертах на гармошці, а потім на баяні. Вчився на диригента у Луцькому культосвітньому училищі. Звідти й проклався його професійний і творчий шлях як музиканта і співака. Вищу освіту здобув у Київському інституті культури.
Співав в армійському ансамблі пісні і танцю Прикарпатського військового округу, був солістом Волинського народного хору, ансамблю “Волинянка”, обласної філармонії.
Соловейковим співом нашого талановитого земляка зачаровувались у Франції, Німеччині, Польщі, Словаччині, Чехії, Швеції, Данії. Та найгарячіше йому аплодують завжди на Волині. Вже не можна уявити жодного важливого мистецького заходу без виступу народного артиста України Василя Чепелюка.
Василь Адамович без погорди нерідко заходить у редакцію “Волині”. Ми вважаємо його своїм пісенним другом, бажаємо щастя, здоров’я і щоденного натхнення у його солов’їній творчості.
Telegram Channel