Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ПОБУТ: ВІДДАЛЕНИЙ ГОРЗВИН ОТРИМАВ ПРИРОДНИЙ ГАЗ

У святковий Великодній тиждень віддалене село Горзвин Луцького району отримало довгоочікуваний природний газ...

У святковий Великодній тиждень віддалене село Горзвин Луцького району отримало довгоочікуваний природний газ. Голуба артерія протяжністю майже три кілометри прокладена від унікальної перлини волинської архітектури — Білостоцької Свято-Михайлівської церкви.
На радісне квітневе свято до горзвинців завітали представники місцевої влади, які допомогли селянам газифікувати їхні домівки. Голова райдержадміністрації Вадим Науменко, голова районної ради та її активний депутат від білостоцької округи Юрій Сургент. Почесні гості разом з сільським головою Олексієм Королюком та директором будівельного підприємства "Індустрія" Олексієм Шатерніковим запалили яскравий газовий факел неподалік садиби Валентини та Івана Хамаз.
Благо цивілізації (а саме таким є природний газ для селян) коштує нині недешево. На будівництво газопроводу затрачено 238 тисяч гривень, 61 тисячу зібрало населення, решту перераховано з бюджетів місцевих рад.
Горзвин - 68-й із 85-и населених пунктів району, які вже газифіковані. 60 сіл району газифіковано у роки незалежної України. Найближчим часом "голубий вогник" запалає у Садові та Смолигові, буде газ і у Вигуричах, Охотині, Богушівці, інформує Жанна Шай.
Фото Жоржа КОВАЛЬСЬКОГО.
Telegram Channel