Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

КІНО: ЗНІМАЄТЬСЯ ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ ПРО МИХАЙЛА КРАВЧУКА

Цими днями на Волині перебував режисер Національної телекомпанії України Олександр Рябокрис, який знімає документальний фільм про нашого земляка, видатного математика Михайла Кравчука...

Цими днями на Волині перебував режисер Національної телекомпанії України Олександр Рябокрис, який знімає документальний фільм про нашого земляка, видатного математика Михайла Кравчука. Сценарій написав відомий прозаїк, автор книг “Михайло Кравчук”, “Колимська теорема Кравчука” Микола Сорока. Робоча назва фільму — “Голгофа академіка Кравчука”.
Знімальна група працювала у селі Човниця Ківерцівського району, де народився математик, у Державному архіві Волинської області, де зберігаються документи, пов’язані з його життям та діяльністю, на вулиці, яка з 1986 року носить ім’я академіка Кравчука, у Луцькій гімназії №21, де відкрито шкільний музей.
Прем’єра фільму має відбутися у травні під час відкриття ювілейної, Х Міжнародної наукової конференції пам’яті Михайла Кравчука у Національному технічному університеті “Київський політехнічний інститут”. Ці конференції проходять тут щорічно з ініціативи доктора фізико-математичних наук, професора Ніни Вірченко.
Згодом фільм зможуть побачити й волинські телеглядачі.
Telegram Channel