Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЛУЦЬКА ’ОСВІТА’ БЕЗ МЕДАЛЕЙ

Волейболістки “Освіти-Волині”, які завершили перший етап чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги на другому місці, на жаль, не зуміли підвищитись у рангу — здобути путівку до елітного дивізіону українського волейболу...

Волейболістки “Освіти-Волині”, які завершили перший етап чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги на другому місці, на жаль, не зуміли підвищитись у рангу — здобути путівку до елітного дивізіону українського волейболу.
Більше того, вихованки заслуженого тренера України Богуслава Галицького поступились “Керкінітіді” з Євпаторії за сумою чотирьох зустрічей (вдома і у гостях) — 1:3 і втратили шанси боротись за “золото” чи “срібло” у чемпіонаті вищої ліги.
Суперницями лучанок за бронзові медалі турніру став клуб “Рось-Університет” з Білої Церкви. Перші два поєдинки пройшли у Луцьку в залі обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Прихильники “освітянок” сподівались, що господарки зуміють взяти верх в обох зустрічах, оскільки лучанки мали досвід перемагати волейболісток з Київщини як на своєму майданчику, так і у гостях.
У першому матчі волинянки не зуміли з самого початку настроїтись на гру в захисті. Особливо невдало діяли вони на прийомі подач. У підсумку “Рось-Університет” добився успіху у двох стартових сетах — 25:23 і 25:18. Гості, повіривши у легку перемогу, надалі дещо розслабились, що дозволило підопічним Галицького досить легко зрівняти рахунок, вигравши дві партії — 25:15 і 25:17.
Доля першої зустрічі вирішувалась у п’ятому сеті. Більш досвідчені киянки провели його більш зібрано і впевнено виграли з рахунком 15:8. Отже, перший раунд виявився за клубом з Білої Церкви — 3:2.
А ось повторний поєдинок не відзначався ні безкомпромісністю, ні напругою. І, як не прикро, “Освіти-Волині”. Лише у другому сеті лучанки намагались чинити гідний опір суперницям, але і його програли — 24:26. А ось в першій і третій партіях перевага дівчат з Київщини була більш ніж переконливою — 25:16 і 25:16.
Програвши перші дві “домашні” зустрічі, лучанки усе ж ще зберігали, хоча і мінімальні, шанси здобути бронзові медалі чемпіонату. Для цього нашій команді необхідно було двічі у Білій Церкві взяти верх над господарками, а після цього через тиждень довести свою перевагу знову у Луцьку...
На жаль, не склалося. Уже першу гру на Київщині “Освіта-Волинь” програла господаркам з рахунком 1:3 і в підсумку посіла четверте місце. Вперше за останні чотири роки вихованки Богуслава Галицького завершили чемпіонат у вищій лізі без медалей.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel