Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ПРИСТРАСТІ НА ВОЛЕЙБОЛЬНОМУ МАЙДАНЧИКУ

В минулі вихідні волейболісти “Лучеська-Підшипника” проводили свої перші матчі проти івано-франківського “Факела” за право залишитись у вищій лізі

Волейболісти “Лучеська-Підшипника” невдало провели чемпіонат України серед команд вищої ліги, посівши сьоме, передостаннє місце у груповому турнірі. Чернігівський “Укрзернопром”, який фінішував восьмим, вибув у першу лігу. Його замінить харківський “Локомотив-2”. А ось волинянам доведеться провести перехідні ігри за право залишитись у вищій лізі. Суперником їх у цьому турнірі (до трьох перемог) буде івано-франківський “Факел”, котрий виборов “срібло” у першій лізі, поступившись “золотом” другій команді харківських залізничників.
Перша гра між “Лучеськом” і “Факелом” відбулась у минулу суботу в залі обласної дитячо-юнацької спортивної школи. У стартовому складі тренер господарів Ігор Рясик вивів на гру Михайла Сидора, Сергія Накоскіна, Георгія Гната, Ігоря Іванківа, Миколу Карзова, Ігоря Тартаковського і Валентина Коваліва (ліберо). Початок був досить успішним для волинян. Вони з першої подачі повели в рахунку і постійно збільшували свою перевагу над івано-франківцями. Перший сет за господарями — 25:14.
У другому волейболісти “Лучеська” теж не залишили прикарпатцям щонайменших шансів на успіх, про що свідчить результат — 25:15. Завершивши дві партії упродовж 30 хвилин, господарі, очевидно, вважали, що долю поєдинку вирішено. Залишилось тільки, як кажуть, дотиснути гостей ще в одному сеті. Цікаво, що дехто з болільників настільки був переконаний у загальній перемозі лучан, що не став чекати завершення зустрічі. А марно.
У третій і четвертій партіях у волинських волейболістів повністю розладилась гра. Не вистачило фізичної витривалості ветеранам Карзову, Іванківу. Довелось посадити їх на лаву запасних. Молоді гравці Андрій Кацмус і Дмитро Козловський, які вийшли на заміни, не зуміли налагодити надійні дії на блоці, в захисті і нападі. Як наслідок, гості буквально поклали лучан на лопатки у двох наступних сетах — 25:18, 25:17. І лише у заключній, вирішальній партії волейболістам “Лучеська” пощастило вирвати перемогу — 15:12.
У недільному матчі відчувалось, що гравці “Лучеська” сповнені бажання довести свою перевагу над прикарпатцями. Знову на майданчику з’явився стартовий склад суботнього поєдинку. Знову волиняни мали повну перевагу у перших двох сетах — 25:20 і 25:15. А ось у третій партії при рахунку 15:15 трапився інцидент, який вплинув на хід подальших подій.
Спочатку арбітр міжнародної категорії з Києва Володимир Підкопаєв за те, що не погодились з його рішенням, показав жовту картку волейболісту “Факела”. Згідно з правилами рахунок став 16:15 на користь господарів. Після цього попереджений гравець образив рефері, за що цілком справедливо був вилучений з майданчика. Івано-франківська команда на знак протесту покинула зал. Судді записали цей вчинок спортсменів до протоколу, а підсумок сету — 25:15. Кінцевий результат повторного поєдинку 3:0.
24 і 25 квітня в Івано-Франківську мають відбутися ще дві зустрічі між цими суперниками. Лучанам достатньо виграти одну з них, щоб ще на рік продовжити свою прописку у вищій лізі українського волейболу. Якщо ж волиняни в обох іграх поступляться господарям, то через тиждень вирішальний, п’ятий поєдинок між цими клубами пройде у Луцьку.
Telegram Channel